avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate vali84

Activitate vali84

Răspuns la discuția cheltuieli individuale?
Va multumesc pentru atentia acordata subiectului deschis de mine si pentru raspunsurile dumneavoastra,Apreciez efeortul dumneavoastra si sper ca totusi nu am suparat pe nimeni si nu am vrut sa creez agitatie aici.Va multumesc inca o data pt raspunsurile dumneavoastra si sunt un bun platnic in schimb am vrut sa inteleg 100% natura si legalitatea unor astfel de cheltuieli.
Am sa mai revin cu alte probleme in ceea ce priveste situatia asoc. de prop. din care fac parte
O zi buna.
domnule utilizator,,unlocatar" se pare ca aceasta neclaritate a mea va afecteaza destul de personal se pare...mi-ati insiruit cateva articole din cateva acte normative, dar va intreb , daca in normele de aplicare ale 230/2007 , scrie Art. 31. - Executarea silita a privilegiului imobiliar prevazut la art. 26 se va efectua numai in temeiul unei hotarari
judecatorestim ma repet,.unde scrie ca trebue sa platesc taxa de cadastru inaintea hotararrii judecatorersti?E normal si nu contest faptul ca privilegiul imobiliar se constituie inainte, din oarecare motive( de a nu se vinde apartamentul, lucru care nu se poate materializai n mod normal, fara hartie de la asoc. de proprietari)
Nu sunt rau platnic, mi ai manisfestat interesuiul de a-mi achita datoria , insa nu vrea ca cineva sa interpretze legea dupa bunul sau plac, pentru ca exact despre asta este vorba.
Daca cineva imi poate arata negru pe alb faptul ca trebuie sa platesc inainte aceste cheltuieli cu cadastru,,,tot respectul pentru ca asta era si rugamintea mea de la inceput
Va multumesc pentru disponibilitatea si amabilitatea dumneavoastra.
Nu am jignit si nu vreau sa fiu jignit domnule,,unlocatar"...pentru ca traim in Romania nu?unde orice este posibil........

Raspuns la afirmatia ,,UNLOCATAR" din Miercuri, 25 Ianuarie 2012, 11:26
ART. 26
Asociaţia de proprietari are, potrivit legii, un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra
apartamentelor şi a altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un
privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor
creditorilor în interesul cărora au fost făcute

Apreciez parerile dumneavoastra,dar domnule moderator, as vrea sa afu si eu, unde anume scrie ca asociatia de proprietari este obligata sa instituie privilegiu imobiliar inainte de o hot. definitiva a instantei de judecata?aceasta portita este data pt a nu pierde timp dupa o HOTARARRE data in favoarea asociatie,hotarare care cred eu ca pana la darea ei lasa loc si sanse impartite..deci cu ce drept mi se imputa la plata aceasta suma?baza legala?daca eu conf. principiului nevinovatiei ,instanta imi da mie castig de cauza din X circumstante?Si daca eu achit sumele restante pana la primul termen?cum ramane cu contravaloarea acelei taxe?
Buna seara, vreau sa ridic o problema, si anume legata de o anumita suma care mi-a fostintrodusa in cuantumul intretinerii la rubrica ,,cheltuieli individuale".Este vorba despre contravaloarea taxei de inscriere privilegiu imibiliar asupra apartamentului meu de catre asociatia de proprietari pt neplata intretinerii la timp, fapt pt care mi s-a intentat si proces in acest sens.Intrebarea mea este : Este legal si unde este mentionat lfaptul ca aceasta suma poate fi introdusa in cuantumul intretinerii inainte de o hotarare definitiva si irevocabile a unei instante de judecara, avand in vedere ca nici macar nu mia ajuns citatie acsa pentru primul termen?
As aprecia un raspuns cat mai legal posibil si va multumesc pentru atentia acordata.
Răspuns la discuția probleme cu apometrele
nu ,acea verificare metrologica a apometrelor,care cade in sarcina proprietarului nu a fost facuta,insa daca a-ti citit mai sus...in anul montarii apometrelor s-a intocmit proces verbal de sigilare a acestora, in dublu exemplar, in care scria si faptul ca aparatele nu au fost montate de la zero, lucru care trebuia sa apara si in fisa apometrelor din 2001 , corect?Daca eu nu mai detin exemplarul meu de proces verbal...de ce la asociatie nu mai exista nici celalat exemplar cat si fisa mea din 2001 privind apometrele?Aici mi se pare necurata treaba....
Va multumesc frumos pentru sfaturile acordate tuturor si mai astept solutii
ideea este daca am vreao sansa in cazul vreunui proces, dupa parerea mea nici eu dar nici el nu avem probe concludente, mai mult eu pot invoca ca acele documente de mai sus nu se gasesc in cadrul asociatiei si de ce numai ale mele?
va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra destul de elaborat.Chestia este ca el nu avea cum sa o faca pentru ca nu era,insa cei dinaintea lui mai mult ca sigur erau obligati sa o faca,ma refer la acele verificari periodice ale apometrelor.Administratorul de pe vremea montarii apometrelor(am reusit sa dau de dansul ,acesta fiind mutat de ceva vreme din blocul nostru), a mentionat in fisa de monitorizare a consumului pe anul 2001 ,faptul ca in luna X sau montat apometrele cu indexul Y(mc deja inregistrati pe ceas), INSA acum cand am solicitat sa vad acea fisa din 2001 mi s-a prezentat o ciorna , ca asa o pot numi, in care erau niste socoteli aleatorii ,si fara legatura cu apometrele, nr. apartamentului meu scris intr o parte, si undeva pe pagina scris<<0" mc...ca si cand de acolo au inceput apometrele, motivandu mi ca doar foaia aceasta mai exista restul nemaigasindu-se.Eposibil asa ceva?
Vroiam sa mai intreb daca intr adevar aceste creante/datorii cad sub incidenta prescriptiei datoriilor conform codului fiscal?
Vmultumesc pentru raspuns si mai astept lamuriri varog
Buna ziua, intampin urmatoarea problema si as fi recunoscator daca as primi cateva sfaturi in acest sens :
Sunt proprietar in cadrul unei asoc. de proprietari si locuiesc in blocul respectiv de aprox. 20 de ani.In anul 2001 mi-am montat apometre(atat apa rece cat si calda), pe care le-am cumparat de la cineva,acestea avand inregistrate deja pe ele un consum.Toate bune si frumoase pana aici.Ele au fost montate legal si sigilate de catre administratorul blocului din acea perioada,care a constat situatia,a aplicat sigiliile si aintocmit proces verbal de sigilare in dublu exemplar.Problema apare in anul 2010, cand noul presedinte de asociatie hotaraste sa faca niste verificari la apometre si sa ma trezesc ca acesta constata(luand citirea apometrelor si adunand zc dansul toti mc declarati de mine ,descresator, pana in anul 2001),ca am ,,furat" aprox. 90 mc de apa(ata rece,cat si calda), si ca trebuie sa i platesc.Explicandu i ca la data montarii apometrelor existau deja mc cubi inregistrati de ceasuri(aprox. aceeasi cantitate ca cea denuntata), si ca eu numai gasesc exemplarul meu al procesului verbal de sigilare, si solicitand exemplarul care ar fi trbuit sa existe si la asociatie plus fisa de monitorizare/declarare a consumului apometrelor din anul 2001, presedintele imi spune ca numai exista acele documente , motivand ba ca s-au pierdut, ba caau fost furate..
aSTFEL ACESTA A hotarat, nu stiu cum, sa ma dea in judecat pe mine, personal, pentru acea suma, avand in vedere ca, in bloc sunt proprietari cu datorii mult mai mari decat ale mele.
1.Cum si ce pot face ca sa pot rezolva aceasta problema?
2.Aceste datorii/restante cad sub incidenta prescriptie datoriilor conform codului fiscal(in ceea ce priveste perioada de 3 ani de prescriptie a datoriilor)?
Va multumesc.

Răspuns la discuția PARTAJ
multumesc pentru raspuns, am sa ma documentez asupra acestui fapt.
Răspuns la discuția PARTAJ
multumesc mult pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat , insa nu inteleg mare lucru, nu ca as dori sa ma pot lamuri in totalitate de aici, [entru ca stiu ca este greu acest lucru...dar din raspunsurile dumneavoatra (3) ele sunt toate diferite intre ele.....insa un lucru cred k l-am inteles , valabil pentru toate situatiile ,si acela ca, indiferent cum as dao, casa trebuie a fi evaluata de catre un evaluator care sa stabileasca in pralabil valoarea imobilului...OK mai departe as vrea sa stiu daca, merg la un notar si declar tatal si mama ca treaba este amiabila, nu s-ar putea face o simpla declaratie care sa aiba valoare jurididica, care sa nu poata fiii atacat , prin care tatal meu sa zica k nu are nici o pretentie asupra parti slae?