Tocmai am inregistrat o firma, a carei angajati se vor ocupa de administrarea unui website ( stiri ).
Vroiam sa intreb daca urmatorul cod CAEN este ales bine:
Activitati ale portalurilor web 6312
Ideea este ca profitul companiei va veni din vanzarea de publicitate si nu stiu ce anume trebuie sa apara pe factura atunci cand voi factura.
O alta intrebare este: Site-ul de care ne ocupam este pe numele unei persoane fizice. Trebuie refacturat catre firma de catre hosting, ca sa devina proprietatea companiei ?
Am un site si as vrea sa stiu daca trebuie inregistrat la OSIM. Ca sa nu dau numele site-ului luam ca exemplu mancare-buna.co ... Poate cineva la un moment dat sa ma oblige sa inchid site-ul daca inregistreaza ca marca mancare buna ?
Un site se inregistreaza ca "marca" sau ca "domeniu online" ?
De asemenea m-ar interesa si costurile aproximative.
Am vazut ca ati spus ca pot fi platitor de tva sau nu, insa am inteles de la un avocat care m-a consultat ca nu mai pot crea decat firme neplatitoare de tva, iar mie mi-ar fi trebuit platitoare...
Doresc sa infiintez o firma, care va achizitiona produse de la o companie ( compania este importator direct ) si le voi vinde catre alte companii. Mai exact, cred ca se numeste produs alimentar ( cafea ).
Acum o data cu acest lucru, vin o multitudine de intrebari...
- Se mai poate face firma PLATITOARE DE TVA ? ( daca da, cum si cat dureaza, trebuie sa am activitate ca sa o pot face platitoare de tva ? )
- Mai exista acel forfetar ? Daca nu am activitate pe firma imi vor veni niste enormitati de taxe pe care va trebui sa le platesc de pomana ?
- Imi trebuie neaparat minim 1 angajat ?
- Firma necesita casa de marcat la colaborarea cu alte companii ? ( nu este suficienta factura + chitanta sau factura + op ? )
- Marfa necesita declaratie de conformitate ?
Am fost la un interviu, iar cei de acolo m-au chemat la munca de pe 01.03.2011, iar eu sunt angajat la o alta firma... Mi-am dat demisia azi, 23.02.2011, dar nu au vrut fara preaviz.
De gasit ceva sa nu respecte ei din acel contract nu am cum, pentru ca nu am nici un exemplar din acel contract... Am semnat 3 si mi s-a zis ca o sa mi se dea unul dupa ce il stampileaza... Dar am mai primit OHA...
Ce se intampla daca pur si simplu NU MA MAI DUC ? Carte de munca nu am, de facut ziceau ca imi fac ei, numai ca nu se mai fac carti de munca deci... Nu stiu... Daca poate cineva sa-mi zica ce se intampla daca pur si simplu nu ma mai duc... Si inca ceva, daca poate sa imi zica cineva cum pot sa verific daca ei m-au inregistrat undeva ca am lucrat la ei sau nu stiu...