avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate iuliana Dragoi

Activitate iuliana Dragoi

Multumesc, sunt afisate pe rubrici separate dar sunt proprietari care achita cheltuiala de intretinere mai putin aceste fonduri . Pe acestia cum ii putem constrange sa achite ?
Buna ziua.
Unde se plătește o amendă RCA luată pe legea 132/2017 , persoana JURIDICĂ. Fac venit la bugetul de stat sau bugetul local? A fost plătită în contul unic dar s-au întors banii.
Ratele sunt de 25 lei fond rulment si 25 lei fond reparatii , avem deja 6 luni si nu au achitat nimic si nici nu vor sa achite dar beneficiaza la fel ca noi toti de plata facturilor la timp, de reparatiile si imbunatatirea confortului in cadrul asociatiei . Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Avem in cadrul asociatiei mai multe apartamente care refuza sa achite ratele catre Fondul de rulment si Fondul de reparatii dar isi achita cotele de intretinere . Cum ii putem determina sa achite aceste restante ( la fondul de rulment si de reparatie ) ? Conform Codului fiscal datoriile se sting in ordinea vechimii, aceste datorii se pot stinge din plata cotelor de intretinere daca sunt mai vechi decat cotele de intretinere sau ii putem actiona in instanta pentru recuperarea acestora? Putem institui ipoteca asupra imobilelor daca au restante mai vechi de 90 zile la fondul de reparatie?

Buna ziua. În blocul în care locuiesc se află o bătrână proprietara unui apartament cu o pensie de 640 lei . Bătrâna este nedeplasabila si abandonată de un fiu care se stie ca este certat cu legea si fugit din țară. La bătrâna mai vine de 2 ori pe săptămână o nepoată care ii aduce de mâncare si o schimbă în rest trăiește într o mizerie de nedescris. Au fost anunțate autoritatile de catre Asociatia de proprietari dar au zis ca atata timp cat are un fiu si o nepoată nu se pot baga. Ce se poate face in astfel de situații ținând cont că bătrâna este imobilizată la pat si trăiește în mizerie în are momente cand urlă după cineva sa o ajute?
Răspuns la discuția REZILIEREA UNUI CONTRACT
Buna ziua,

Acest contract semnat ne obliga pe noi ca asociatie sa ne luam o alta firma de Administratie care sa respecte legea 196/2018 . Actuala firma NU face incasari, plati, nu opereaza registru de casa, state de plata nu face decat generarea listelor dupa ce a primit toate documentele, iar pretul prestariei este la nivel cu o firma care face Administrarea totala pe contabilitate si tehnic. Oare nu exista paragraf in care sa anuleze acest termen exagerat?
In urma cu 5 zile am avut Adunare generala extraordinara in care au fost alesi Presedinte si Comitet . Vechiul presedinte a plecat din tara si ne-a lasat cu o situatie financiara jalnica. Vechiul presedinte a incheiat in iunie 2017 un contract cu o firma de administratie in care Asociatia trebuie sa faca registrul de casa , registre de fond rulment absolut toate actele iar firma de administratie trebuie decat sa scoata listele de intretinere in rest NU are nicio obligatie ba mai mult Administratia NU poate rezilia contractul minim 5 ani. Cum putem rezilia acest contract pe care il consideram abuziv tinand cont ca aceasta firma nu este de acord cu rezilierea lui si ne ameninta cu actionarea in instanta. La incheierea contractului fostul presedinte nu a avui acordul nici a comitetului nici a locatarilor.
Buna ziua,

Doresc sa stiu daca pot promova de pe un post de referent pe un post de inspector daca am facut facultatea inainte sa devin functionar public. Facultatea NU este in specialitatea studiilor. La examenul de ocuparea posturilor de inspectori NU se cer studii superioare in domeniul serviciului . Precizez ca fisele de post ale referentilor sunt identice cu cele ale inspectorilor ( avem cu totii aceleasi atributii si aceleasi respunderi) . Nu s-a tinut niciodata cont de faptul ca unii sunt referenti debutanti, asistenti, princiali sau superior toti avem aceleasi raspunderi cu inspectorii ( debutanti, asistenti, principali sau superior ) . Acelasi serviciu are aceeasi fisa de post singura diferenta pe hartie este numele fiecaruia, munca in rest este egala pentru toti.

Cu stima,
Buna ziua,

Si daca NU vor sa predea actele cui ne adresam? Vor trebui calculate cotele de intretinere . Trebuie sa avem un punct de plecare , sunt facturi restante ....
Buna ziua,

In sedinta anuala s-a hotarat schimbarea Administratorului si a Presedintelui. Ce acte ar trebui sa predea cei doi celor care preia functiile? vor sa isi pastreze toate actele contabile .

Daca nu vor sa predea actele detinute unde ar trebui sa ne adresam?

Cu stima.