avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate 1976IDR

Activitate 1976IDR

As avea o intrebare legata de conditiile de eligibilitate a creditului Prima Casa.
Sotia mea a primit in anul 2005 printr-un contract de donatie un apartament de la parintii ei in suprafata utila de 50.96mp (suprafata trecuta in CF). Tot in CF mai este trecut un drept de uzufruct viager asupra unei cote de 1/3 din apartament in favoarea parintilor ei.
In conditiile in care se spune ca pentru a fi eligibil trebuie ca proprietatea pe care o ai sa fie <50mp, a noastra fiind de 50.96 dar existand acel drept de uzufruct viager asupra 1/3 din apartament in favoarea parintilor, ma intrebam daca putem declara pe proprie raspundere la notar ca detinem o suprafata <50mp? Practic folosim <50mp.
As avea si o alta intrebare. Se verifica undeva CF-ul de la imobilul aflat deja in proprietate si pentru care ai declarat la notar suprafata <50mp?
Va multumesc.
avem o casa intr-un sat de munte care nu este intabulata. casa a fost mostenita de catre tatal meu de la bunici. in certificatul de mostenitor apare ca proprietate extratabulara.
am inceput demersurile de intabulare. in primul rand mi s-a cerut titlul de proprietate pe teren, dar nu am asa ceva. am fost intrebat daca nu a fost o zona colectivizata (nu a fost), dar am aflat ca s-au dat la un moment dat titluri de proprietate sub legea 247/2005 parca. in acest caz mi s-a cerut o adeverinta din care sa reiasa ca acel teren pe care este construita casa nu face obiectul legilor 247/2005; 18/1991 si ar mai fi vreo 2 legi in legatura cu colectivizarea...
exista o asemenea adeverinta tipizata? sau nu am inteles eu bine despre ce e vorba...?
Răspuns la discuția respingere cauza evacuare
Sigur ca facem apel la horararea instantei si asteptam si motivarea dar nu inteleg cum de s-a putut respinge cauza in conditiile in care cealalta parte n-a facut dovada proprietatii. Au fost doi martori care au declarat ca ei cred ca partea de imobil a fost construita de fratele tatalui meu. In schimb tatal meu a facut dovada proprietatii (cu certificatul de unic mostenitor), fapt confirmat si de Primaria comunei de care apartine satul in care se afla imobilul.
Buna ziua.
Tocmai ce ne-a fost respinsa o cauza de evacuare, pe care am inaintat-o la un tribunal impotriva unor persoane care locuiesc intrun imobil mostenit de tatal meu, si nu intelegem de ce. (suntem in asteptarea motivatiei...)
Este vorba de o casa de la tara care a apartinut bunicilor mei si care este mostenita de catre tatal meu cu cota de 1/1, fratele tatalui meu declarandu-se strain de avere.
In prezent locuiesc intrun corp al casei 4 persoane: varul meu cu concubina si cu cei 2 copii ai ei. El sutine ca acea parte de imobil a fost construita de catre tatal lui, si ca urmare le apartine.
Mentionez faptele care urmeaza:
- nu au niciun act de proprietate asupra acelei parti din imobil;
- la constructia acelei parti din imobil nu a fost deschisa pozitie separata de catre fratele tatalui meu, intreg imobilul si terenurile aferente ramanand pe numele bunicilor mei, unic mostenitor fiind tatal meu.
La judecarea cauzei au fost trimise de la Primaria comunei pe raza careia se afla satul acte prin care de specifica faptul ca la acea adresa figureaza un singur imobil de locuit care a apartinut bunicilor mei.
Tatal meu a facut dovada ca plateste intretinerea si utilitatile imobilului.
Si totusi ne-a fost respinsa cererea de evacuare. Daca ma puteti lamuri cumva.. va multumesc anticipat....