avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Prima Casa 2012 - Caz
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Prima Casa 2012 - Caz

As avea o intrebare legata de conditiile de eligibilitate a creditului Prima Casa.
Sotia mea a primit in anul 2005 printr-un contract de donatie un apartament de la parintii ei in suprafata utila de 50.96mp (suprafata trecuta in CF). Tot in CF mai este trecut un drept de uzufruct viager asupra unei cote de 1/3 din apartament in favoarea parintilor ei.
In conditiile in care se spune ca pentru a fi eligibil trebuie ca proprietatea pe care o ai sa fie <50mp, a noastra fiind de 50.96 dar existand acel drept de uzufruct viager asupra 1/3 din apartament in favoarea parintilor, ma intrebam daca putem declara pe proprie raspundere la notar ca detinem o suprafata <50mp? Practic folosim <50mp.
As avea si o alta intrebare. Se verifica undeva CF-ul de la imobilul aflat deja in proprietate si pentru care ai declarat la notar suprafata <50mp?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:32, 21 Iulie 2012
Poate va incadrati dvs in conditii si puteti contracta, sotia nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la prima casa 4 thesys thesys Buna ziua, Am o nelamurire si as vrea un raspuns daca se poate cu privire la acest program. Suntem o familie tanara cu un copil de 3 ani si vrem ... (vezi toată discuția)
Condiții de obținere a unui credit prima casă Ionutbog Ionutbog Buna ziua! Ma numesc Bogdan și împreună cu soția mea dețin un imobil (casă la țară) cu suprafața de 75 mp dobândit prin contract de vânzare - ... (vezi toată discuția)
"prima casã" - nuda proprietate vs. uzufruct viager feliciacatanescu feliciacatanescu Sunt posesoarea unui \"Contract de întreţinere\" în care eu, împreună cu soţul meu, avem calitatea de nud proprietari, iar persoana cu care am încheiat ... (vezi toată discuția)