avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \"Prima Casã\" - nuda proprietate vs. uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"Prima Casã" - nuda proprietate vs. uzufruct viager

Sunt posesoarea unui "Contract de întreţinere" în care eu, împreună cu soţul meu, avem calitatea de nud proprietari, iar persoana cu care am încheiat contractul - uzufructuar viager. Vă rog să-mi răspundeţi dacă ne încadrăm ca persoane eligibile pentru a contracta un credit ipotecar "Prima Casă".
Cel mai recent răspuns: grimarius , utilizator 14:19, 20 Iulie 2015
Nu va incadrati pentru ca aveti in proprietate o alta locuinta- faptul ca uzufructul apartine altei persoane nu are relevanta.
Buna ziua,
As dori sa achizitionez un apartament prin programul Prima casa. In prezent detin o garsoniera cu o suprafata de 32mp si am un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct pe un apartament cu 2 camere, al parintilor, in suprafata de 36mp. - toate acestea au fost facute inainte de casatorie.
Intrebarea este daca sunt eligibil pt programul prima casa (conform normelor din acest an)?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
Credit - abitatie viagera Alexandru Manea Alexandru Manea Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un imobil de 139 mp de la parintii mei obtinut in 2011 prin contract de vanzare-cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)