avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la Prima Casa 4
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la Prima Casa 4

Buna ziua,

Am o nelamurire si as vrea un raspuns daca se poate cu privire la acest program.
Suntem o familie tanara cu un copil de 3 ani si vrem sa achizitionam prin acest program un ap de 3 camere care se construieste acum, in bloc nou. In ceea ce priveste finantele, ne incadram, insa am vrea sa stim daca suntem si eligibili in conditiile urmatoare:

- sotia, din bucuresti, detine un act de vanzare-cumparare de la o matusa care este in viata, pentru un ap de 48 mp, dar cu drept de uzufruct, practic nu locuim in acel apartament
- eu, de loc din Bacau, am primit anul trecut prin donatie de la parintii mei casa in care inca locuiesc ei, impreuna cu terenul de casa; evident, tot cu drept de uzufruct in favoarea lor, deci practic nici in acea casa nu locuim.

Amandoi suntem salariati si locuim in Bucuresti.
In aceste conditii suntem sau mai exact cine dintre noi e mai eligibil pentru Programul Prima Casa 4 ?

va multumim anticipat,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:58, 19 August 2011
Sotia, pt ca are in proprietate o locuinta sub 50 m
perfect, iar eu pot fi co-platitor fara probleme ?
am inteles ca se face la notar o declaratie cum ca aplicantul mai detine o locuinta ?
multumesc frumos,
Daca vi se aproba creditul, veti fi coplatitor si in acte, pt ca si casa va fi bun comun.
In privinta declaratiei si a altor acte necesare, intrebati la banca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare titular credit "prima casa" intre cei doi co-proprietari miborion miborion Buna ziua, Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare: Am cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Nud proprietar - eligibil pentru programul noua casa sau nu? IAGeorgiana IAGeorgiana Buna ziua, In urma cu 15 ani, bunicii sotului meu au autentificat un contract vanzare-cumparare la notar prin care acesta devine nud proprietar asupra ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza? vicar vicar Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Parintii tataului meu au o locuinta la bloc( bunicul meu a murit cu mult timp in urma,bunica de aproape 1 ... (vezi toată discuția)