am primit unraspuns citez:
Alocaþiile de stat ºi indemnizaþiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum ºi orice alte asemenea indemnizaþii cu destinaþie specialã, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmãrite pentru nici un fel de datorii.
Prin urmare, nici pensia de invaliditate si nici indemnizatia de handicap nu poate fi urmarita pe calea executarii silite in nicio situatie.
Impotriva executarii silite trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea privind infiintarea popririi, potrivit dispozitiilor art.399 si 401 Cod procedura civila.
In adresa trimisa de executor jud. catre banca specifica sa nu instituiti masura popririi asupra sumelor ce NU pot fi urmarite conf. art. 409 al 4 si 7 c.pr.civ.
In aceasta situatie mai pot sa fac contestatie la executare.?
Banca insista sa fac dovada ca, pensia de invaliditate gradul I se incadreaza la DESTINATIE SPECIALA.
Cu respect rog sa primiti multumiriile mele pentru dialog si sfat
Stimati utilizatori, rog un sfat.
Prin adresa dela execut. jud. catre banca sa blocat contul meu in care casa de pensi vireaza pensia de invaliditate gradul I si indemnizatia de insotitor.
Pensia este sub nivelul salariului net pe economie (380 ron.).
Banca a solicitat sa dau o declaratie in care sa mentionez ca sunt de acord cu retinerea a 1/3 din pensie.sau cu retinerea a (Veniturile din muncã sau orice alte sume ce se plãtesc periodic debitorului ºi sunt destinate asigurãrii mijloacelor de existenþã ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmãrite numai asupra pãrþii ce depãºeºte jumãtate din acest cuantum..
ce ma sfatuiti sa fac .VA MULTUMESC!#-o
Stimati utilizatori
Pensiea de invaliditate gradul I care este in valoare de 380 ron.(sub venitul minim pe economie),poate fi urmarita pe cala executarii silite.
Pensia de invaliditate gradul I are destinatie speciala,conf art409 al 4 si7 din c.pr.civ
Va multumesc pentru raspuns si dialog#-o
Impotriva executarii silite trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea privind infiintarea popririi, potrivit dispozitiilor art.399 si 401 Cod procedura civila.
MII DE SCUZE PENTRU INSISTARE .
Unde trebuie sa fac contestatie
La judecatorie sau la executorul judecatoresc.
Multumesc.
sa inteleg ca nu au voie sami blocheze contul din banca care rezulta ca, este pensia mea lunara pe caz de boala (380 ron) si indemnizatia de handicap grav gradul unu (587) Vamultumesc
Stimati utilizatori rog o indrumare, Se poate bloca un cont la banca de catre execut. judecatoresc.
Acest cont este pensia pe caz de boala si indemnizatie de handicap care imi vine lunar prin card dela casa de pensi suma blocata este de 1500 ron pe care o tin pentru tratament si medicamente.
Am de plata 9500 ron cheltuieli de judecata (un proces pe care lam pierdut si am fost evacuat din locuinta retrocedata l 10/2001 iar propietaru a refuzat sa incheie un contract de inchiriere
Multumesc pentru dialog si sfat.
Am luat legatura cu propietarul cand sau implinit cei 10 ani. Nu a mai fost de acord.
Prin contractul de conventie incheiat la notariat in 1998 propietarul sa angajat ca locuinta mi o va vinde mie in 2008,iar ori ce act de vanzare facut cu alta persoana este nul .
VA MULTUMESC PENTRU SFAT,nu am nici un act pe numele meu toate actele sunt pe numele propietarului.
actele care este si numele meu sunt doar cele incheiate la notariat (contractul de conventie si de imprumut.)
Stimati utilizatorii rog o indrumare.
Am avut o intelegere cu propietaru inainte sa cumpere locuinta (1998), in baza L 112/95, ca dupa trecere a 10 ani (2008),data cand legislatia va permite instrainarea locuintei, sa intocmim actele de vanzare -cumparare intre propietar si mine.
Plata locuintei am facut in 1998; Am dat propietarului toata suma necesara pentru achitarea locuintei la A.F.I. si o diferenta ceruta de propietar.
la acea data 1998 am incheiat la notariat un contract de conventie in care propietarul sa anajat ca dupa 10 ani imi vinde mie locuinta.
Tot in 1998 am incheiat la notariat 2 contracte de imprumut din care reiesa ca, lam imprumutat pe propietar cu sume de bani necesare la achitarea locuintei,iar in caz de neplata la termen(2008) sa solicit executare silita asupra bunurilor mobile si imobile ale imprumutatului.
Din 1998 si in prezent locuiesc in aceasta locuinta.
Acum propietarul refuza sa mai facem actele de vanz.-cump si chiar ma ameninta ca ma da afara din locuinta. ce ma sfatuiti. va doresc o zi buna multumesc.#-o