avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită declaratie la banca executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

declaratie la banca executare silita

Stimati utilizatori, rog un sfat.
Prin adresa dela execut. jud. catre banca sa blocat contul meu in care casa de pensi vireaza pensia de invaliditate gradul I si indemnizatia de insotitor.
Pensia este sub nivelul salariului net pe economie (380 ron.).
Banca a solicitat sa dau o declaratie in care sa mentionez ca sunt de acord cu retinerea a 1/3 din pensie.sau cu retinerea a (Veniturile din muncã sau orice alte sume ce se plãtesc periodic debitorului ºi sunt destinate asigurãrii mijloacelor de existenþã ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmãrite numai asupra pãrþii ce depãºeºte jumãtate din acest cuantum..

ce ma sfatuiti sa fac .VA MULTUMESC!#-o
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:49, 20 Iulie 2011
sa refuzati sa dati acea declaratie. nu au cum sa va oblige.
am primit unraspuns citez:


Alocaþiile de stat ºi indemnizaþiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum ºi orice alte asemenea indemnizaþii cu destinaþie specialã, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmãrite pentru nici un fel de datorii.


Prin urmare, nici pensia de invaliditate si nici indemnizatia de handicap nu poate fi urmarita pe calea executarii silite in nicio situatie.

Impotriva executarii silite trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea privind infiintarea popririi, potrivit dispozitiilor art.399 si 401 Cod procedura civila.


In adresa trimisa de executor jud. catre banca specifica sa nu instituiti masura popririi asupra sumelor ce NU pot fi urmarite conf. art. 409 al 4 si 7 c.pr.civ.
In aceasta situatie mai pot sa fac contestatie la executare.?
Banca insista sa fac dovada ca, pensia de invaliditate gradul I se incadreaza la DESTINATIE SPECIALA.
Cu respect rog sa primiti multumiriile mele pentru dialog si sfat




contestatie la executare + intoarcerea executarii pentru sumele de bani luate fara drept.
Repede la un avocat pentru asta.
Puteti scrie organului de executare despre situatia dvs. si sa-i solicitati sa remedieze problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cheltuieli de judecata mihai.iuha mihai.iuha Stimati utilizatori rog o indrumare, Se poate bloca un cont la banca de catre execut. judecatoresc. Acest cont este pensia pe caz de boala si indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Poprire in urma executarii silite eugenbala eugenbala Buna ziua, Poate fi pusa poprire la Casa Judeteana de Pensii pentru o pensie de invaliditate gradul II de 636 de lei si o indemnizatie dintr-o lege speciala ... (vezi toată discuția)