avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate dollar_007

Activitate dollar_007

Buna ziua,
In cazul unei PFA decedate, dupa 4 ani se primeste o instiintare de la ANAF cu privire la datorii neachitate la buget din 2012-2013 (deces in 01.05.2012). Ce se intampla in acest caz? Mostenitorul nu a stiut pana acum despre ele....ANAF nu a trimis pana acum alte instiintari....acum functionarii de acolo pretind sa le plateasca mostenitorul...este corect?....daca nu plateste pana in 01.01.2018 se prescriu? (termenul de prescriere de 5 ani)....cum poate actiona ANAF-ul pentru recuperarea datoriilor?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Donatie apartament catre copii
Notarul la care a fost a cerut sa vina si tatal meu pentru a face partajul. Acesta se poate razgandi acum si poate sa nu mai recunoasca ce a declarat atunci, avand in vedere ca el s-a recasatorit intre timp si poate cealalta sotie ar dori cota parte din apartamentul tatalui, ceea ce nu mi se pare corect si moral....dar asa sunt legile:(. Singurul act pe care-l are mama este plangerea facuta de tatal meu prin care a intentat divortul in care declara ca i-a lasat apartamentul si bunurile din el mamei mele. Nu stiu cat de relevanta este aceasta....
Răspuns la discuția Uzucapiunea tabulara de 5 ani
Eu am pus intrebarea daca se poate face. Este vorba de un imobil al mamei mele care a decedat, tatal meu fiind si el decedat dupa divortul de mama mea. Acesta din urma s-a casatorit dupa divort. Problema e ca nu s-a facut partajul si chiar daca mama mea a platit singura apartamentul am inteles ca cealalta sotie a tatalui meu ar avea dreptul la o parte din el. Faza este ca nu reusesc de 3 ani sa dau de aceasta fiind plecata din tara, neavand alte rude prin care sa o contactez. M-am gandit la varianta aceasta cu uzucapiunea. Se poate?
Răspuns la discuția Donatie apartament catre copii
In contract nu scrie ca este casatorita sau necasatorita...doar numele ei. Interesant... cum s-a inscris in CF numai pe numele mamei apartamentul, desi ei nu erau divortati legal ?
Buna ziua,
Dupa cum am citit,
in materia dobandirii proprietatii asupra imobilelor, uzucapiunea tabulara de 5 ani (art.931 Cod Civil) are urmatoarele conditii de aplicare:
• inscrierea in Cartea Funciara fara cauza legitima, dar cu buna-credinta;
• posesie utila exercitata timp de 5 ani de la inscrierea in Cartea Funciara.
Daca este vorba de un imobil al carui proprietari sunt decedati, pe perioada celor 5 ani de la inscrierea in Cartea Funciara a uzucapiunii tabulare cel care o inscrie poate incheia contracte de utilitati (apa, curent, internet) pe numele lui si pentru imobilul respectiv ? (acestea fiind inchise odata cu decesul proprietarilor). De asemenea poate incheia contracte legale de inchiriere a imobilului ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Buna ziua,
Aduc in discutie o situatie in care se afla mama mea si la care as dori sa cunosc parerile dvs.
Mama mea s-a casatorit cu tatal meu in 1974, din casatorie rezultand 2 copii. In anul 1989 tata paraseste domiciliul conjugal, un apartament cu chirie la stat. In anul 1992, apartamentul este cumparat de catre mama mea cu avans si rate la CEC de la stat, tatal renuntand la el printr-o declaratie notariala astfel ca pe CF apare inscrisa doar mama. In anul 1996 se pronunta divortul intentat de tatal meu in care nu se prevede nici un fel de partaj.
Intrebarea mea este: mama mea poate sa doneze apartamentul mie sau fratelui meu, sau sa-l vanda ?, Este nevoie de partaj?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția succesiune dupa parinti
Daca situatia de fata este lasata asa....adica nu se cere succesiune dupa parinti pt. acest imobil ce se poate intampla?
Răspuns la discuția succesiune dupa parinti
Actul de renuntare s-a facut la un an de la divort....nu stiu daca atunci tatal meu era recasatorit sau nu. Mi se pare totusi nefiresc ca in de curs de 10 ani cat a durat de la intocmirea acestui act si pana la deces sa nu se fi clarificat problema apartamentului. Alte acte nu am gasit. Unde as putea sa mai caut?
Răspuns la discuția succesiune dupa parinti
Se pare ca acel act de renuntare nu are chiar asa valoare juridica...am inteles ca trebuia facut partajul...si operat apoi atunci in CF. Au trecut 25 de ani de atunci...greseala a fost a mamei mele ca nu a rezolvat lucrurile pana la sfarsit. Nu pot sa inteleg de ce pe certificatul meu de mostenitor dupa tatal decedat nu apare si apartamentul actual, desi tata aparea in CF. E o greseala de notar ? Nu trebuiau trecute toate bunurile tatalui meu ?
Răspuns la discuția succesiune dupa parinti
Notarul a spus ca si cea de-a doua sotie ar avea dreptul la o parte din apartament....ceea ce nu mi se pare deloc drept si moral