avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA decedata, cu datoriile la buget ce se intampla ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA decedata, cu datoriile la buget ce se intampla ?

Buna ziua,
In cazul unei PFA decedate, dupa 4 ani se primeste o instiintare de la ANAF cu privire la datorii neachitate la buget din 2012-2013 (deces in 01.05.2012). Ce se intampla in acest caz? Mostenitorul nu a stiut pana acum despre ele....ANAF nu a trimis pana acum alte instiintari....acum functionarii de acolo pretind sa le plateasca mostenitorul...este corect?....daca nu plateste pana in 01.01.2018 se prescriu? (termenul de prescriere de 5 ani)....cum poate actiona ANAF-ul pentru recuperarea datoriilor?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:46, 22 August 2016
In cazul dvs. mostenitorii preiau si pasivul mostenirii, deci datoria catre ANAF.
Notificarea pe care ati primit-o intrerupe cursul prescriptiei de 5 ani, deci nu va puteti baza pe acest aspect.
ANAF va putea ajunge chiar la procedura executarii silite a mostenitorilor, in cazul in care sumele respective nu vor fi achitate benevol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie fisc Vranceanud Vranceanud Va rog foarte mult, am nevoie de un sfat, situatia mea este un pic mai complicata si nu stiu ce sa fac. Tatal meu avea o datorie neachitata la fisc, de prin ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani se prescriu amenzile de circulatie ? miri47 miri47 Mentionez ca am multe amenzi de circulatie din anii 2006 - 2014 neachitate, doar acum am primit Instiintarea ca m-i s-a facut poprire pe salariu - este corecta ... (vezi toată discuția)
Prescrierea cheltuieli judecata robert-nicholson robert-nicholson Buna. Am fost condamnat definitiv in septembrie 2005 definitiv art.215. Si am fost obligat sa plătesc cheltuieli judecata in valoare de 2000 roni. Am ... (vezi toată discuția)