s-au furat din gestiune 3000 de ron, s-a depus plangere impotriva celui acuzat.Persoana acuzata s-a intalnit cu patronul si i s-a comunicat ca, cu cat aduce banii mai repde cu atat va fi mai ine pentru el pentru ca se va retrage plangerea.Acuzatul se afla la prima abatere, are cazierul impecabil si niciodata nu a a vut probleme cu legea...acum cauta disperat sa faca rost de bani, a trecut o saptamana si nu a fost cautat de nimeni sa dea explicatii sau declarati..A motivat fapta sa ca un moment in care nu a gandit ce face si nu constientizeaza nici acum de ce a savarsit aceasta infractiune.Bieninteles ca banii nu ii mai are pe care i-a sustras...si acum e disperat si terminat psihic..el vrea sa dea banii inapoi insa nu are de unde toata suma cash....evetual in transe..ii e frica sa nu fie provat de libertate pentru un moment de nebunie..
In ce conditii se depune o plangere penala..adica pot merge de exemplu acum la politie sa pun o plangere penala impotriva cuiva?Aceasta banui ca trebuie fondata de niste argumente sau dovezi..nu?si inca ceva care sunt demersurile unei plangeri penale adresate impotriva cuiva...adica i s-a zis doar de persoana care a depus plangere a facut acest lucru insa au trecut 7 zile si acuzatul nu a fost cautat de politie..sa dea declaratii....etc
daca persoana respectiva recunoaste fapta si isi ia angajament legal de a acoperi paguma intr-un anumit interval de timp..este posibila excluderea privarii de libertate?sau daca ajunge la o intelegere cu pagubitul si acesta isi retrage plangerea.....
Cunosc un caz in care...o minora a plecta din tara cu acordul parintilor si acte egale...a disparut de la familia la care a plecat si dupa o perioada a fost gasita in Spania.Din cate am inteles de la parinti a fost arestata in Spania si in acelasi timp a fost anuntata familia la care a fost plecata uletirior cu acordul parintilor.Cum trebuie procedat?Este adevarat ca trebuie sa se duca parintii sa o ia din Spania?am inteles ca li s-a cerut si o suma destul de mare de bani 2000 de euro pentru a o putea aduce in tara...ma poate ajuta cineva cu un sfat?Multumesc
As avea si eu doua intrebari.Daca o persoana se afla la prima abatere si i s-a facut plangere penala pentru furt din gestiune, care sunt demersurile unei astefel de plangeri? si a doua intrebare, exista posibilitatea privarii de liberate daca suma este relativ una mica...?Multumesc