avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minora arestata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minora arestata

Cunosc un caz in care...o minora a plecta din tara cu acordul parintilor si acte egale...a disparut de la familia la care a plecat si dupa o perioada a fost gasita in Spania.Din cate am inteles de la parinti a fost arestata in Spania si in acelasi timp a fost anuntata familia la care a fost plecata uletirior cu acordul parintilor.Cum trebuie procedat?Este adevarat ca trebuie sa se duca parintii sa o ia din Spania?am inteles ca li s-a cerut si o suma destul de mare de bani 2000 de euro pentru a o putea aduce in tara...ma poate ajuta cineva cu un sfat?Multumesc
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 21:46, 28 Februarie 2011
Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Parintii trebuie sa mearga sa o ia. Suma de 2000 de euro de catre cine a fost ceruta? Organe judiciare spaniole, ambasada noastra/consulat?
Trebuie sa existe niste protocoale ,fiind 2 state membre UE cred ca fata fie v-a fii institutionalizata fie v-a fii repatriata.Depinde pentru ce fapta a fost retinuta.Adica daca a omorat pe cineva ce daca merg parintii ii da drumul ?Categoric nu.Probabil ca poate fii scoasa pe cautiune ca sa spun asa,probabil a fost fixata o amenda administrativa,trebuie cercetata cauza,eventual angajat un avocat.Cine a solicitat taxa?O terta persoana sau a fost anuntata familia de catre autoritati?De regula in astfel de cazuri parintilor li se solicita declaratii la politie.Au fost contactati de autoritatile romane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere in romania Costi2k2 Costi2k2 Salut, sunt un minor de 16 ani stabilit cu familia in Spania de 3 ani. Anul acesta as dori sa merg alaturi de bunici in Romania fara parinti.. La iesire din ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului gabi1111 gabi1111 Buna seara sunt o mama careia mi sa incredintat minoru dupa divort ( fara alte specificari) intrebarea me este DACA EU AM MINORUL INCREDINTAT PENTRU AL LUA CU ... (vezi toată discuția)