avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nelamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nelamurire

In ce conditii se depune o plangere penala..adica pot merge de exemplu acum la politie sa pun o plangere penala impotriva cuiva?Aceasta banui ca trebuie fondata de niste argumente sau dovezi..nu?si inca ceva care sunt demersurile unei plangeri penale adresate impotriva cuiva...adica i s-a zis doar de persoana care a depus plangere a facut acest lucru insa au trecut 7 zile si acuzatul nu a fost cautat de politie..sa dea declaratii....etc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:52, 28 Februarie 2011
Depinde de la caz la caz.
Se poate sa dureze mai mult sau mai putin pana sa fie chemata la politie persoana.
Probabil ca nu a fost citata inca.
1. plangerea penala poate fi depusa de oricine la : Politie sau Parchet , insa trebuie sa se tina cont a nu intra sub incidenta faptei de denunt calomnios.
2. termenul de citare , audiere va fi efectuat de catre organul de cercetare penala ( politist sau procuror ) in termenul stabilit de Parchet pentru solutionare.
In primul rand despre ce infractiune este vorba si incercati sa fiti putin mai explicita.
s-au furat din gestiune 3000 de ron, s-a depus plangere impotriva celui acuzat.Persoana acuzata s-a intalnit cu patronul si i s-a comunicat ca, cu cat aduce banii mai repde cu atat va fi mai ine pentru el pentru ca se va retrage plangerea.Acuzatul se afla la prima abatere, are cazierul impecabil si niciodata nu a a vut probleme cu legea...acum cauta disperat sa faca rost de bani, a trecut o saptamana si nu a fost cautat de nimeni sa dea explicatii sau declarati..A motivat fapta sa ca un moment in care nu a gandit ce face si nu constientizeaza nici acum de ce a savarsit aceasta infractiune.Bieninteles ca banii nu ii mai are pe care i-a sustras...si acum e disperat si terminat psihic..el vrea sa dea banii inapoi insa nu are de unde toata suma cash....evetual in transe..ii e frica sa nu fie provat de libertate pentru un moment de nebunie..
Nu e nevoie sa deschideti doua topicuri cu acelasi subiect, renuntati la unul daca vreti niste raspunsuri uniforme.
Dupa cum am pus problema si in topicul celalalt dati mai multe detalii despre functia pe care o ocupa persoana care a sustras banii deoarece daca este functionar poate fi vorba despre delapidare, iar in cadrul acestei infractiuni impacarea partilor nu este posibila. Acoperirea prejudiciului este cel mai intelept act.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita a faptei in plangere. xuser xuser Daca am scris in plangerea de la parchet \"Impotriva numitului XXXXXXX pentru savarsirea infractiunilor de: vataramare corporala, distrugere bunuri si ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa nu dau nicio declaratie? ContSters115122 ContSters115122 In ultimele zile, sotul meu a tot facut reclamatii la politie, impotriva mea, in care sunt acuzata ba de furt, ba de violare de domiciliu. Am tot dat ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)