avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaenache

Activitate cristinaenache

Buna ziua.
Mai este putin pana la inceperea perioadei de inscriere la clasa 0 a copiilor ce au frecventat gradinita. Am informat tatalde cateva ori despre faptul ca doresc inscrierea copilului (care trebuie inscris la scoala avand varsta de 6 ani) la scoala de circumscriptie, deoarece este aproape de casa, au optiunea de semi internat sau program step by step si aproape de gradinita surioarei si m-am lovit de refuzul lui de a-si da acordul deoarece nu ii place scoala. Tatal doreste inscrierea la o scoala de langa blocul lui, la o ora si jumatate distanta de locuinta copilului, desi nu se implica absolut deloc in ducerea si aducerea copilului nicaieri. L-am rugat sa ofere alte scoli ca alternative la ce am ales eu, dar sa fie aproape de locuinta copilului ca sa nu fie copiii chinuiti cu drumul, mai ales ca trebuie sa duc 2 copii in locatii diferite. In plus, doreste si mutarea copilului la alta gradinita, chiar daca mai sunt 3 luni si termina ciclul de invatamant prescolar, deoarece nu ii mai plac educatoarele care nu stau drepti la comanda lui sa ii dea raportul despre orice absentare a copilului si cu care a avut mai multe dialoguri agresive si lipsite de respect, desi din partea lui nu exista vreun interes vizibil pentru activitatea sau evolutia copilului la gradinita. Tatal, chiar daca nu se implica in nimic afisand un dezinteres total, doreste sa i se ofere pe tava informati nesolicitate doar din satisfactia ca cineva sa ii dea raportul in stilul sef-subaltern, sa stie daca nu duc copilul o zi la gradi, de ce nu il duc, unde merg cu el daca nu il duc la gradi etc. Ca sa intelegeti: tatal nu suna niciodata copiii sa ii intrebe de sanatate, nu se implica in nimic ce tine de educatia lor, nu ma pot baza pe el cand vine vorba de urgente medicale, boli sau situatii neasteptate in legatura cu copiii, ca sa ma ajute cu inscrierea fetitei la gradinita mi-a cerut sa ii dau bani "sa ma rezolve" si multe altele asemenea. Se rezuma doar la a-i lua conform programului (desi nu il respecta mereu) si a le trimite o pensie minima, mult sub cat trebuie sa dea cf deciziei instantei si a salariului sau, refuzand sa dea chiar si 1 leu in plus cand apar probleme medicale sau cheltuieli educationale.
Revenind la problema mentionata. Ce as putea face in situatia in care scoala nu permite inscrierea fara acordul lui?
Va multumesc mult pt sfaturi!
9 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When

Va rog sa ma scutiti de viitoarele dvs interventii. Sunt opinii personale ale unui om nemultumit care isi varsa frustrarea pe altii.

Am pierdut la fond chiar daca am prezentat dovezi ale neglijentei, chiar daca am prezentat dovezi ale unui abuz, am demontat cu dovezi minciunile sotului, am pierdut cu toate ca sansele erau in favoarea mea insa banuiesc ca dosarul nu a fost atent studiat si asta a condus aici.
Eu am prezentat faptele asa cum s-au intamplat, cu probe, cu martori, m-am aparat corect de atacurile lui mincinoase si agresive. Sunt inca o mama, printre multe altele care traiesc aceleasi nefericite si injuste intamplari, care vrea sa isi apere copiii.
Eu am vazut cum un om, care in aparenta parea obisnuit si normal, s-a transformat in ceva ce nu poate sa fie catalogat decat ca fiind din sfera patologiei.
Imi fac griji pt copii atat dpdv fizic, dar mai ales dpdv psihologic deoarece sotul meu a ajuns sa fie cum este astazi tocmai din cauza experientelor pe care le-a trait in copilarie in cadrul familiei - copilul abuzat devine abuzator. Traumele suferite in anii copilariei sunt iremediabile.
Nu ma mai luati cu frazele clasice "le face bine sa stea cu tatal", pt ca da, cu siguranta le face bine copiilor sa aiba tatal implicat si prezent in viata lor, total de acord, insa, daca vorbim de interesul superior al copiilor, trebuie sa se tina cont in primul rand de comportamentul acestui tata, de ce anume le transmite copiilor lui, de ce anume pot sa invete copiii de la el etc. Inteleg ca programul se da gandindu-se si pt perioada cand vor creste, dar se gandeste cineva si alaturi de ce fel de om vor creste si ce fel de exemplu urmeaza sa fie el pt copiii lui? Cand stabilesc acest program extins anticipand cresterea copiilor, instantele ar trebui sa se gandeasca si la anticiparea potentialelor riscuri in dezvoltarea fizica, emotionala si psihica la care pot sa fie supusi copiii in timpul programului dat.
Eu am trait pe pielea mea, in familia mea ce exemplu de tata si sot a fost socrul meu, am vazut de unde si-a insusit sotul meu apucaturile. Nu doresc sa ajunga la fel si baietelul meu. Acum este destul de clar ce am scris ca sa puteti intelege si dvs? Este necesar sa va desenez pe hartie?
11 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When
Apreciez corectura discreta, insa este o simpla greseala la tiparirea textului asa cum am facut si mai jos in raspuns, cat si in celelalte de mai sus, datorate faptului ca eu de miercuri am dormit doar 3 ore si incep sa nu mai vad bine.
Cat despre ce ati scris dvs in ultimul mesaj, cu siguranta ca, daca probele de la dosar erau studiate corespunzator, sentinta era alta.
La noi observ ca acest program este ca o stampila, care se aplica intocmai pe fiecare caz in parte fara o particularizare in functie de speta. Am intrat la gramada si am primit la gramada. Asa se distrug vietile oamenilor, prin superficialitate si neprofesionalism.
Instanta daca citea inscrisurile, afla toate faptele, deoarece pt tot ce am declarat am avut si dovezi palpabile, neluate in seama, evident. Sotul meu nu a depus decat niste hartii total irelevante cauzei, cu decesele din familia lui extinsa, contracte de munca si de credite bancare, bolile parintilor lui si cum se chinuia sa ii ajute financiar in detrimentul familiei noastre, scrisoare catre psiholog in care recunoaste comportamentul violent fata de mine... Si totusi cu nimic in favoarea lui, el a fost avantajat. Cu siguranta l-a costat ceva ca sa obtina ce si-a dorit.
Trecand peste subiectul de natura juridica, pe mine m-au invatat parintii mei ca atunci cand nu am ceva frumos de spus si cu care sa pot ajuta pe cineva aflat in dificultate, este mai bine sa ma abtin de la discutii. Inca o data, consider raspunsul dvs inutil. Desi este un forum si totul este public, decat sa fac mai mult rau cuiva deja aflat intr-o situatie delicata, eu mi-as limita dreptul la libera exprimare si as trece mai departe, undeva unde chiar pot sa ofer un impact pozitiv.
As spune ca va multumesc pt interventie, insa asta ar insemna ca trebuie sa mint.
O seara buna!
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When

Daca dvs nu aveti studii juridice de specialitate nu va mai avantati sa va spuneti opinia, va rog.
Cred ca nu sunteti nici mama, nici femeie, ci un barbat nemultumit ce se a primit in urma unui divort si acum pune la zid ca fiind alienatoare toate mamele care doresc sa isi protejeze copiii de un sot si tata ce nu are nimic deaface cu cele 2 titulaturi.

Sa stiti ca si nerezidentul poate sa alieneze. Copilul meu vine acasa si spune ca mami e panarama, ca mami pleaca la amanti. De unde stie un copil de 2 ani asa ceva? Ce stie el ce inseamna acele cuvinte? Fereasca sfantul Dumnezeu! Le spune pt ca i se spun.
Dvs trebuie sa va linistiti putin cu apararea asta fara fundament a tuturor tatilor din lume pt ca nu stiti fiecare poveste cum este de fapt. Poate dvs ati fost un tata bun si ati primit ceva nedrept. Ei bine, eu sunt o mama buna si am primit ceva nedrept.

Nu doresc sa intru in discutii cu dvs pt ca nici nu va cunosc si nici nu sunteti specialist ca sa va pot cataloga sfaturile drept utile si corecte 100%. Este clar ca si dvs suferiti dupa copiii dvs probabil, insa sa stiti ca nu toti tatii au in vedere binele copiilor in mod special. Padurea are si uscaturi, iar un om cu o patologie de comportament, caruia ii lipseste trasatura umana ce se numeste empatie, niciodata nu isi va pune intrebari despre consecintele faptelor lui asupra celorlalti. Si aici este vorba despre un caz clasic de abuz al unui narcisist, cu sirul evenimentelor petrecute intocmai cu descrierea din DSM a patologiei. Lucruri discutate in cabinetul terapeutului de cuplu la care am fost impreuna. Insa punctul de vedere al psihologului nu a fost acceptat la dosar- revenind aici la favorizarea partii.

V-am spus ca nu stiti toate evenimentele si v-ati facut o impresie gresita. Nu discutati cu o inculta aici, am absolvit studiile la 2 universitati la buget cu nota 10, vin din familie de cadre didactice, oameni de cultura si din corpul diplomatic al mae. Asta nu a insemnat ca nu am putut sa fiu prostita de un mincinos patologic de care m-am indragostit orbeste, insa cand dragostea a inceput sa devina teroare am plecat dupa ce am epuizat toate variantele de rezolvare, pt ca dragostea nu inseamna suferinta. Nu mai judecati si catalogati ceea ce nu cunoasteti cu adevarat. Am apreciat comentariu dvs ca un atac si nu ca o informatie obiectiva. Sfatul meu este ca data viitoare sa incercat sa nu mai puneti la pamant o mama care deja sufera. Aveti si dvs o mama. Ganditi-va la ea.
Multa sanatate!

-Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou răspuns. Mulțumesc-
@Nicoleta Cristina Romașcanu

Da, doamna. I-au fost inmanate documentele si dupa o saptamana de la termen cand i-am spus ca vreau sa vad ce a fost depus si ca vin la cabinet, cand am ajuns acolo si-a dat seama ca nu le are la dosar si ca nu stie ce a facut cu ele. Am traversat tot orasul degeaba.
Nici nu m-a anuntat ca se fac aceste concluzii scrise. Daca nu le faceam eu, el nu avea de gand.
8 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When
Daca sunteti femeie va doresc sa treceti exact prin ce am trecut si apoi sa vorbiti. Am dovezi care sa sustina tot ce am scris mai sus si nu este vorba de alienare.
Daca mai sunteti si mama atunci imi pare rau sa va spus dar nu stiti cu ce se mananca meseria de mama si informatiile dvs despre copii sunt minime si de pe vremea dinozaurilor.
Comentariu dvs nu ma ajuta cu nimic.
Multa sanatate va doresc!
Da, am avut. La inceput parea ok si ma asigura ca totul o sa fie bine pt copii si pt mine, apoi s-a relaxat total si parea neimplicat, nepasator, mi-a pierdut inscrisurile depuse de sot la dosar (ca sa nu le vad si sa fac concluzii scrise) si dupa o saptamana de cautari le-am gasit eu uitate la judecatorie (dupa ce imi spusese ca nu are rost sa le caut pt ca daca le-a uitat sigur au fost aruncate si ca le voi vedea dupa pronuntare cand elibereaza judecatorul dosarul) ... Si am mai platit si o groaza de bani pt asta. Am renuntat la serviciile lui si caut acum un avocat rechin sa muste din toti si sa faca dreptate.
Va pot intreba ceva?
Sotul a facut reconventionala, insa a lipsit de la un termen si eu i-am spus avocatului sa ceara anularea reconventionalei pt neprezentare si nesustinere stiind ca eu daca nu m-as prezenta la fiecare infatisare sa imi sustin cererea, aceasta se anuleaza in baza unor articole de lege. Nu stiu exact. S-a cerut anularea reconventionalei insa totusi ea a fost acceptata in parte chiar daca paratul a lipsit un termen (a lipsit pt ca a uitat de termen, asa mi-a spus el). Este legal asa ceva?

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Întrebare:
Avocat ați avut în acest proces?



3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Av. Gabriel Klein Kiritescu
Nici prin gand nu imi trece asa ceva. Nu doresc razbunare, doresc doar corectutudine. Copiii nu sunt o marfa si nu doresc sa fie traumatizati, mai ales de catre mine. Insa dpmdv nu este nimic legal in aceasta decizie privind copiii atat de mici, unul alaptat, tatal cu un comportament indoielnic.

S-a solicitat la dosar si nu a fost aprobata expertiza psihologica.
Copilul este ok cu tatal lui cat sunt eu in preajma, sau daca sunt ei doi iesiti in oras la locuri de joaca speciale pt copii (avand ocupatie isi distrage atentia si uita de mine pt acele cateva momente) si probabil si la tatal lui acasa in scurtele vizite pe care le are cand sta doar la desene la tv sau pe telefon, insa cand vine vorba de satisfacerea nevoilor normale (hranit, spalat, adormit, consolat cand pateste ceva etc), copilul doar la mine vine si in mine are incredere.

S-a ajuns asa pt ca tatal lui nu s-a implicat cu nimic in cresterea lui si copilul il vede doar ca pe un partener de joaca. Baietelul nu adoarme daca nu stau eu langa patul lui ca sa ma tina de mana. Faptul ca va merge asa brusc la el acasa ma sperie si ma face sa cred ca cel mic poate sa sufere un soc cand vine seara si nu e mama langa el ca sa il pregateasca pt somn si sa il adoarma (lucruri pe care doar eu le-am facut zilnic de cand s-a nascut baietelul, adica de 2 ani si 10 luni).

Pe bebelusa sigur o baga in spital pt ca ea efectiv refuza alimentele solide din cauza problemelor medicale si momentan cere sa fie alaptata si la interval de 1 ora intre mese.
Voi cauta sa merg cu baietelul si la un psiholog pt copii ca sa ne ajute sa gestionam situatia corespunzator si sa incerc sa reduc din stresul care va urma pt el, insa saptamana urmatoare miercuri si in weekend el trebuie sa ia copiii si cum pot sa ii dau stiind ca le fac rau? Exista vreo posibilitate sa nu se execute sentinta pana nu se judeca apelul si sa pastram in continuare program de legaturi primit prin ordonanta?

@CLAUDIU LASCOSCHI
Sablonul acesta da bebelusul alaptat 9 ore tatalui?
Am vazut sablonul clasic. Este de 2 weekenduri pe luna. Chiar si in sala de judecata inainte procesului meu. Doi adulti obisnuiti care nu se mai inteleg, se despart iar tatal primeste program de doar 2 weekenduri pe luna, fara vacante, fara nimic altceva pt un copil de 9 ani... 9 ani!!! Program dat de aceeasi judecatoare si fara sa existe violenta in familie, ci doar infidelitatea mamei.
Cum se poate la mine asa ceva? El a primit si fiecare zi de miercuri... Ca sa fiu cu copiii arestata la domiciliu si la cheremul lui.
Buna ziua.

S-a pronuntat ieri divortul dupa 3 amanari de pronuntare... Din culpa comuna, de parca eu am fost de vina ca el m-a lovit si ma trata ce pe ultima carpa. Singura mea lupta castigata a fost domiciliul copiilor.
Dupa tot teancul de inscrisuri doveditoare aduse de mine la dosar in care am arata cat de mult il doare pe el in cot de copiii lui si cum se purta cu mine, tot el a fost cel avantajat de judecatoare cu un program de legaturi personale de neconceput, nemaivazut, nemaiuzit, de domeniul fantasticului.
A primit in fiecare saptamana ziua de miercuri sa ii ia pe amandoi copiii de la ora 17 la 20 si in plus:

Pt Matei (2 ani si 10 luni) a primit weekendurile pare din luna de vineri ora 18 pana duminica ora 19, jumate din vacanta de primavara, in anii pari o sapt de Craciun si in anii impari o sapt de Revelion, 3 saptamani in vacanta de vara pe care le poate face fragmentat dupa cum are el chef, de ziua lui de nastere.

Pt Diana (de 8 luni-alaptata, care nu mananca mai mult de 2 lingurite de mancare diversificata si care are multiple alergii alimentare) a primit in weekendurile pare sambata si duminica de la ora 10 la 19, fara prezentarea, Pastele in anii pari si Craciunul in impari si de ziua lui de la ora 10 la 20 pana face bebelusa 3 ani, iar apoi trece pe acelasi program ca Matei.

Am ramas socata cand am auzit asa ceva si mi-au dat instant lacrimile.

Fostul meu sot este departe de ceea ce reprezinta un tata bun. Nici nu stie varsta lui Matei, in actele de la dosar a scris gresit si ziua de nastere a copilului, despre bebelusa nu stie si nu il intereseaza nimic, nu m-a ajutat cu nimic in cresterea lui Matei cat am fost o familie, m-a agresat verbal si fizic intotdeauna in prezenta copilului fara sa ii pese de ceva, chiar si in strada, a mintit cu nerusinare la proces.

Este nespus de neglijent cand e cu copiii. Saptamana trecuta s-a jucat prosteste cu Matei si i-a luxat cotul si am ajuns la urgente, dupa cateva zile mi l-a adus cu acelasi cot julit in ultimul hal pt ca a cazut cu tricicleta in parc (baietelul spune ca a cazut de pe o roata mare si a ametit), vine si il ia pe copil cu duba lui de la munca cu 2 locuri, pe scaunul din dreapta, fara scaun aute de copii, baietelul are un dinte din fata ciobit la un colt si mi-a spus ca a pus tati frana cu bmw-ul si ca a dat cu gura de masina, mi-l aduce murdar, mort de sete si nemancat.

Sambata acum l-am lasat singur 4 ore la mine acasa cu amandoi copiii si am lasat pornit un reportofon spion si cand am ascultat inregistrarea am descoperit ca bebelusa a urlat 3 ore pana a adormit de epuizare (desi o alaptasem inainte de plecare si ii lasasem 3 feluri de mancare pt ea), iar Matei a plans dupa mine 15 minute pe ceas si tipa la tatal lui sa ma sune sa vin inapoi. L-am intrebat cum s-a descurcat in cele 4 ore cu copiii si a spus ca totul a fost perfect.
Si l-am mai intrebat ce se face in cele 9 ore de program daca bebelusa vrea sa suga, daca ii cresc lui 2 tate (scuzati-mi exprimarea) cu lapte si ii da el sa suga, iar raspunsului lui, ranjind, a fost ca are deja una care da ceva ce seama tot cu un lapte. Libidinosul!!!

Asa stau copiii mei cu el si eu acum trebuie sa il las pe Matei care nu a stat o zi fara mine sa doarma la tatal lui acasa si sa las bebelusa alaptata toata ziua cu tatal el incapabil sa se ocupe de vreunul din ei. Decizia este executorie de la pronuntare si apel in 30 de zile de la comunicare.
Eu nu vreau sa i-l dau pe Matei sa doarma la el fara sa ma vada 3 zile pt ca il nenorocesc pe copil dpdv psihologic nefiind pana acum despartit de mine niciodata si in niciun caz nu vreau sa ii dau bebelusa toata ziua ca sa moara de foame si sa o duca direct la urgente cu hipoglicemie si deshidratare.

Nu stiu unde sa ma duc, ce sa fac, la cine sa apelez. Trebuie sa fac ceva urgent sa anulez executarea deciziei...protectia copilului, autoritatea tutelara, presedintele judecatoriei, ministrul justitiei, ma duc si la presedintele tarii daca e cazul si pe luna, imi dau un rinichi si jumate de ficat, fac absolut orice.

Am nevoie de ajutor urgent.
Va rog din suflet!
Buna ziua,

De cate ori se poate amana pronuntarea in cazul unui divort cu minori?
La ultimul termen (6 mai - cand am avut si interogatoriul nostru si al martorilor) s-a amanat pronuntarea pentru 21 mai. In 21 mai s-a amanat iar pronuntarea hotararii pentru 4 iunie, iar astazi s-a amanat iar pentru 18 iunie.
Ce este cu aceste amanari? Se poate amana asa de mult o hotarare? Eu am mai depus intre timp si 2 randuri de concluzii scrise. Este posibil ca din cauza asta sa amane pt a avea timp de studiu judecatorul?
Legal cat este permisa o amanare? Imi este frica sa nu fie vreo interventie cumva avand in vedere coruptia de la noi. Oare daca merg la arhiva mi se poate comunica motivul amanarii sau o copie de pe minuta din sedinta de astazi?
Multumesc mult!