Buna ziua.
Mai este putin pana la inceperea perioadei de inscriere la clasa 0 a copiilor ce au frecventat gradinita. Am informat tatalde cateva ori despre faptul ca doresc inscrierea copilului (care trebuie inscris la scoala avand varsta de 6 ani) la scoala de circumscriptie, deoarece este aproape de casa, au optiunea de semi internat sau program step by step si aproape de gradinita surioarei si m-am lovit de refuzul lui de a-si da acordul deoarece nu ii place scoala. Tatal doreste inscrierea la o scoala de langa blocul lui, la o ora si jumatate distanta de locuinta copilului, desi nu se implica absolut deloc in ducerea si aducerea copilului nicaieri. L-am rugat sa ofere alte scoli ca alternative la ce am ales eu, dar sa fie aproape de locuinta copilului ca sa nu fie copiii chinuiti cu drumul, mai ales ca trebuie sa duc 2 copii in locatii diferite. In plus, doreste si mutarea copilului la alta gradinita, chiar daca mai sunt 3 luni si termina ciclul de invatamant prescolar, deoarece nu ii mai plac educatoarele care nu stau drepti la comanda lui sa ii dea raportul despre orice absentare a copilului si cu care a avut mai multe dialoguri agresive si lipsite de respect, desi din partea lui nu exista vreun interes vizibil pentru activitatea sau evolutia copilului la gradinita. Tatal, chiar daca nu se implica in nimic afisand un dezinteres total, doreste sa i se ofere pe tava informati nesolicitate doar din satisfactia ca cineva sa ii dea raportul in stilul sef-subaltern, sa stie daca nu duc copilul o zi la gradi, de ce nu il duc, unde merg cu el daca nu il duc la gradi etc. Ca sa intelegeti: tatal nu suna niciodata copiii sa ii intrebe de sanatate, nu se implica in nimic ce tine de educatia lor, nu ma pot baza pe el cand vine vorba de urgente medicale, boli sau situatii neasteptate in legatura cu copiii, ca sa ma ajute cu inscrierea fetitei la gradinita mi-a cerut sa ii dau bani "sa ma rezolve" si multe altele asemenea. Se rezuma doar la a-i lua conform programului (desi nu il respecta mereu) si a le trimite o pensie minima, mult sub cat trebuie sa dea cf deciziei instantei si a salariului sau, refuzand sa dea chiar si 1 leu in plus cand apar probleme medicale sau cheltuieli educationale.
Revenind la problema mentionata. Ce as putea face in situatia in care scoala nu permite inscrierea fara acordul lui?
Va multumesc mult pt sfaturi!
Cel mai recent răspuns:
vali m , utilizator
12:25, 4 Aprilie 2022