Buna ziua,
La anul voi inscrie copilul la scoala, custodia fiind comuna cu fostul sot, domiciliul copilului e stabilit la mine. Am initiat cu tatal o discutie despre scoli, deoarece impreuna cu actualul sot doresc sa cumpar o locuinta in proximitatea unei scoli, astfel incat sa nu depinda copilul de transport cand va fi mai mare. Tatal copilului imi impune o scoala din apropierea locuintei rudelor lui, relativ aproape si de locuinta lui, pe motivul ca minorul trebuie sa traiasca in comunitatea alcatuita din bunici, verisori care merg la aceeasi scoala, bunicii pot lua copilul de la scoala si aduce la el seara dupa serviciu etc. Acest lucru e incomod pt mine pt ca nu vizez zona respectiva din Bucuresti pt achizitia de locuinta, e departe de serviciul meu si as sta peste o ora sa duc copilul in trafic la scoala dimineata. Zona in care urmsresc achizutia de locuinta ar fi in schimb in drumul tatalui de la casa spre serviciul lui, deci nu ar fi incomodat sa duca minorul la scoala dimineata in zilele cand sta la el. Nu intelege acest rationament si ameninta ca ma va da in judecata sa obtina domiciliul copilului la el daca refuz scoala respectiva. Ce se poate face?
Solicitati, in scris, acordul tatalui pentru inscrierea copilului la scoala.
Solicitati sa va raspunda, tot in scris, in cazul refuzului.
Apoi initiati o actiune in instanta care sa-l oblige la acest acord.
Efectuati din timp aceste solicitari, deoarece , daca ajungeti la instanta, sa fie timp, pana la inceperea scolii , sa se judece procesul si sa se pronunte o hotarare judecatoreasca in acest sens.