avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Luarea in spatiu a unui copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Luarea in spatiu a unui copil minor

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pt a lua in spatiu un copil minor.

Multumesc,
Simona Draghici
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:11, 20 Februarie 2012
Domiciliul copilului e la parintii sai sau la unul din ei , dupa caz. Daca nu sunteti parinte, reprezentant legal, tutore al minorului... va trebui sa-l luati in spatiu la pachet .
Care e situatia copilului ?
Copilul are ambii parinti, nedivortati, cu domiciliul stabil in Bucuresti, dar persoana care vrea sa-l ia in spatiu are grija de el peste zi, de dimineata pana seara, il duce la gradinita, il ia de la gradinita si cateodata mai doarme acolo. La fel va fi si cand va merge la scoala. Aceasta e situatia copilului.
La gradinita ? :slap: m-am dus cu gandul la carte de identitate la 14 ani.
Ce inseamna pt dvs sa-l ia in spatiu, e nevoie de vreun act undeva sau ce va trebuie exact ?
trebuie sa inscrie copilul la scoala, iar parintii vor ca scoala sa fie in apropierea domiciliului unde copilul isi petrece cel mai mult din timp, asa cum va spuneam.
Am inteles.. ori il inscrie cu declaratie pe proprie raspundere precum ca acest copil sta in timpul saptamanii in acea zona( puteti gasi intelegere la scoala sau la inspectorat ) ori isi schimba si unul din parinti domiciliul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere asupra educatiei copilului nicoletagh nicoletagh Buna ziua, In urma casatoriei cu fostul sot a rezultat un copil minor, care anul acesta trebuie sa inceapa scoala. Exercit impreuna cu tatal minorei ... (vezi toată discuția)
Divort bazat pe comun acord ioana_bal ioana_bal Buna ziua Sunt casatorita de 8 ani am un copil de 5 ani si de mai bine de 2 ani de zile nu ma mai inteleg deloc cu sotul din mai multe motive.Azi dupa cate am ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor lilinimerinco lilinimerinco Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare: Fratele meu a avut o relatie de concubinaj in urma cu sapte ani cu o femeie din zona ... (vezi toată discuția)