avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate ortenzia

Activitate ortenzia

Buna Ziua,

Am primit prin posta o amenda pentru neplata rovignetei(pur si simplu nu ne-am dat seama ca cea pe care o aveam a expirat).
Probabil ne-a vazut o camera in drum spre mare, pe 15.06.2012. Procesul verbal este intocmit pe 26.06.2012. Pe site-ul vostru am gasit o lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 in care se spune ca la articolul 8, alineatele (3), (31) şi (6) se abrogă. Adica nu mai trebuie platiti cei 28 de euro ca taxa de despagubire.
Intreb:
1.eu intru sub incidenta acestei legi? Este conditionata de o perioada anume? Scap de plata celor 28 euro?
2.intre timp, am mai iesit din Bucuresti pana la Buzau-pe 29 iunie. In cazul in care imi vine un alt proces verbal trebuie sa achit din nou amenda si taxa de despagubire?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția boxa
multumesc pentru raspuns.
Discuție boxa
Buna Ziua,

Acum un an, m-am mutat intr-un bloc construit in 77. Cei de la care am cumparat apartamentul, mi-au lasat si cheia de la boxa lor si o hartie facuta de mana ca pot sa o preiau de la ei. La fel au preluat si ei boxa de la primul proprietar. Si acela, in momentul in care s-a mutat in apartamentul nou, in 77, a primit boxa pe principiul primul venit, primul servit.

Acum presedinta blocului, vrea ca toti detinatorii de boxe sa plateasca asociatiei de proprietari o chirie pe luna. Cine nu plateste, urmand sa ii fie luata boxa.
Legal, poate sa faca asta? Daca da, pe baza a ce se calculeaza suma ce urmeaza sa fie platita lunar?
Astept un raspuns. Multumesc anticipat.
Dana
Răspuns la discuția administratora
Nu mai pot! Poate ca o sa vi se para "teatral", dar am ajuns la limita rabdarii!

Stiti de ce tot scandalul asta? Pentru ca fostul Proprietar (citez administratora) "se batea cu lumea in fata blocului si nu lasa pe nimeni sa ii intre in casa". Cumva i-a intrat in cap ca sunt ruda cu el si isi varsa pe noi toate frustrarile.

Este absurd ceea ce mi se intampla. Femeia asta abuzeaza de pozitia ei si ii merge.
Am depus cerere de recalculare la Firma care factureaza caldura si la Presedinta de asociatie. Cei de la firma mi-au spus ca imi vor da un raspuns dupa ce, cu nu stiu ce aparat vor verifica daca am dezlipit repartitoarele de pe calorifer.
Ma intreb cum? Vor data cu carbon lipitura ca sa vada daca este veche de 3 luni sau 2 ani?

Nu va puteti imagina cata energie negativa am cumulat.
Cui ma pot plange, exceptand presedinta? O pot da in judecata?

Lecturarea s-a facut in octombrie inainte de "marea descoperire". Tocmai de aceea nu mi-am pus problema ca as fi in ilegalitate. Reprezentantul lor nu mi-a atras atentia.

Nici acum nu am contract cu firma respectiva. Parca as fi intr-un film absurd. Mai nou, firma ma trimite sa rezolv situatia cu administratora, iar asta ma trimite la firma.

Maine as vrea sa merg totusi la Firma. Factura cu indicii gresiti o am de la ei. Le-am dat mail dar ma ignora total. Ca atare, ma gandeam sa depun o solicitare de recalculare si sa cer numar de inregistrare.

Cu apometrele intram in alta nebunie. Se pare ca, contractul cu firma ce le-a montat in tot imobilul, este expirat. Asa mi-a spus presedinta de bloc. Chiar ma gandeam cu sotul meu sa chemam pe cineva sa se uite la ele.
Povestea nu se termina aici....Le-am aratat sigiliul administratorei si presedintei de bloc dar...
Astia de la firma E...o, mi-au trecut la sugestia administratorei, un costum de 10 ori mai mare decat ce am inregistrat eu incepand cu octombrie. In sufragerie eveam 38 si ei au trecut 300. Asta, in conditiile un care, proprietarul precedent a avut 300 pe tot anul trecut.
Eu cu cine ma cert acum? #-o
E clar ca nu au calculat pausal-ul.
Sa depun plangere la protectia consumatorului? Ma ajuta?
sigilatul de repartitoare:
-foaie de hartie lipita peste calorifer si repartitor cu stampila.
-pe hartie a fost trecuta si seria repartitorului

Cam atat!
Astazi imi vor sigila repartitoarele.
O sa chem administratora sa vada. Mai trebuie doar sa imi tin nervii in frau cand o sa ii cer sa imi spuna cum mi-a facut calculul la caldura. Ca sistemul Pausal nu l-a folosit. In plus, am aflat ca nu sunt singura cu repartitoare nesigilate. Cu toate astea, in bloc, nimeni nu are la caldura o suma mai mare de 130 ron.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi!
Ce inseamna sistem Pausal si cum se calculeaza? Cei ce se ocupa cu citirea repartitoarelor mi-au facut calculul conform consumului dat de administratora. Asta este informatia pe care am primit-o de la ei telefonic.
In plus, mi-au spus ca au trimis demult tabelul centralizator, iar administratora afirma ca nu au ajuns. Personal, cred ca mi l-a oprit ea.

E o decizie corecta a celor care imi calculeaza costurile ca, cu buna stiinta sa ia de bune cotele trimise de administratora? Mie mi se pare un abuz de putere din partea ei.
Discuție administratora
Buna Ziua,

Am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati.
M-am mutat in septembrie intr-un apartament. Pe fiecare calorifer erau montate repartitoare. Fiind de Buna credinta am intrebat la administratie daca este nevoie ca cineva sa imi inspecteze casa. Raspunsul a fost negativ.
Presedinta de bloc a intrat in apartament ptr citirea apometrelor. Un reprezentant al firmei ce administreaza repartitoarele a facut deja o citire in apartament.
Luna trecuta administratora mi-a zis ca vrea sa verifice citirea repartitoarelor. Imediat ce le-a vazut a inceput sa ma acuze de furt pentru ca acestea nu aveau sigiliu. Mentionez ca nimeni nu m-a atentionat despre acest aspect.
Luna aceasta am avut surpriza neplacuta sa vad la afisier suma de 250 ron la caldura pentru ianuarie. Cam de 4 ori mai mult decat am platit in decembrie.
Am contactat Firma care imi trimite centralizatorul pe caldura, care, mi-a spus ca nu a inregistrat consumul dat de mine ci pe cel dat de administratora.
Ce pot sa fac in aceste conditii?

Multumesc!
Dana