avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate monamour

Activitate monamour

Buna ziua,
Speta mea este urmatoarea:

La sfarsitul anului 2006 am primit o dispozitie semnata de primarul de atunci, onor Adriean Videanu care, in baza actelor si dosarului depus la ANRP - dispunea, desi luase act de situatia terenului ( mare parte a lui se afla in incinta imprejmuita a unei scoli) - deci, dispunea la acel moment restituirea in natura a terenului in suprafata de 175m. Chiar daca acesta se afla in incinta imprejmuita a scolii.
Pentru cealalta parte a terenului aflata pe carosabil si troruar se dispuneau tot la aceasi data masuri reparatorii.
Imediat dupa primirea dispozitiei de la Primar si ridicarea acesteia, am primit o adresa de la Administratia Fondului Imobiliar in care mi se aducea la cunostiinta ca AFI nu poate duce la indeplinire Dispozitia Primarului deoarece terenul cu pricina nu se afla in administrarea sa.
De atunci, am mai facut cateva demersuri tot catre AFI pentru a-mi duce la indeplinire Dispozitia Primarului dar din pacate nu s-a intamlat nimic.
In aceasta situatie, pot cere compensatii banesti in cuantumul terenului pe care AFI tergiverseaza sa mi-l restituie?
Am inteles ca acum ceva vreme scolile si terenurile aferente au intrat in administarrea Primariilor de sector. Este indreptatita in acest caz Primaria de Sector sa imi retrocedeze bucata de teren?
Care este procedura prin care pot solicita masuri compensatorii banesti in cuantumul terenului pe care scoala il are in perimetrul sau?
Pentru suma pe care trebuia sa o primesc pentru fractia de teren care se afla pe domeniul public si pentru care s-a stabilit o suma, care nu s-a platit, pot cere actualizarea indicelui de inflatie?La vremea la care s-a facut calculatia suma repectiva avea o anumita valoare care din 2007 incoace s-a devalorizat, raportata la euro....
Daca situația familiala nu este tocmai fericita, aceasta nu este evident treaba forumului. Nu am enunțat in descriere faptul ca pe toată durata procesului am virat prin OP diverse sume de bani. Faptul ca socrii au doar drept de locuință la adresa respectiva, asta este o alta situație. Faptul ca nu s-a observat sau ca s-a trecut intenționat cu vederea faptul ca plățile erau facute de adevăratul proprietar poate iarăși nu contează in aritmetica simpla a relațiilor pe care am fost forțați cu toți sa le acceptam vis a vis de asociațiile de bloc, vis a vis de furnizori de utilități, etc
Pentru mine situația este clara in acest moment.
Mulțumesc!
Daca considerați improprie aceasta postare, va rog ca moderator sa ștergeți acest topic. Aveți acest privilegiu.
In încheiere doresc doresc sa va reamintesc ca noi toți cei cu spete sau moderatori, trăim intr-o societate in care masurile pe protecție social sunt nule, umanismul este o vorba in vânt, raporturile capitaliste primează in fata înțelegerii umaniste. De altfel puteți observa si singur aceste transformări diferite de epoca in care v-ați născut si format.
Mulțumesc!
Da este adevărat, despic firul in patru din mai multe motive. Unul din acestea ar fi reaua credință cu care ma confrunt. Desi aveau cunoștință de nr de telefon al sotiei, de la demararea acțiunii in instanță si pana la finalizarea ei nu s-au obosit sa ne contacteze nici macar o singura data. S-au rezumat la comunicarea prin canale directe cu socrii.
Doi la mana : in momentul depunerii documentelor in instanță se constata ca de fapt proprietari de drept nu erau socrii ci sotia mea. Nici macar atunci nu s-au obosit sa ne contacteze.
Trei la mana: tărăgănarea situației de la momentul pronunțării hotărârii definitive , adică din martie 2014 pana in prezent.....
Nu ma înțelegeți greșit, ne asumam partea noastră de vina, ba mai mult am dat dovada de înțelegere și promptitudine, ne-am arătat dispuși sa achitam integral si toată suma odată nu in rate. Am cerut sa ma lase sa achit hotărârea judecătorească așa cum aceasta stipulează in text. Chiar trebuie sa ne ploconim așa pe banii noștri si sa fac sluj in fata unui Presentinte de bloc cu veleități juridice, care încărca din răsputeri sa ma convingă ca o hotărâre verbala a unui Comitet este mai presus de o hotarare judecătorească?
Administratorul îmi spune ca se amesteca in treburile administrației si direcționează sumele încotro sa se verse si ce sa stingă? Adică totuși, nu este cam mult? Nu sunt depasite atribuțiile?
Care este modul si argumentul pe care il pot invoca daca acesta continua sa ma șicaneze si daca va dispune prin prerogativele sale direcționarea sumelor după ordinea stingerii creanțelor in situația in carea-si dori sa deschid acțiune in instanță împotriva Comitetului? Pot cere respectarea hotărârii și eventuale daune morale?
Aceasta in ideea in care repet suntem de buna credință, dar nu șterge cu noi pe jos! Nu se poate invoca numai obligații si contribuții proprietarului unui apartament...
De la data comunicarii sentintei - Asociatia nu a intreprins nici un demers vis a vis de recuperarea prejudiciului. Saptamana trecuta am fost opriti de catre Administrator si am aflat toata speta.
Imediat, am luat legatura cu Presedintele, l-am asigurat de buna noastra credinta, ne-am cerut scuze pentru disconfortul pricinuit de neplata obligatilor si ne-am aratat interesul de a respecta intru-totul Hotararea Instantei - si plata sumelor mentionate.
A inceput prin a spune ca dansul nu crede ca se poate, nu stie daca ceilalti vor fi de acord, sa vedem ce spun si membrii Comitetului Executiv.
Astazi, m-a sunat si mi-a spus ca Membrii nu au fost de acord, justificand faptul ca se creeaza un precedent si ca ca este laie si balaie....
La solicitarea mea expresa de a ne intalni inca o data cu toti membrii Comitetului, a justificat ca Dansul nu se mai amesteca, dat fiind faptul ca si asa a fost susupectat ca ne-a tinut partea si ca ar avea anumite interese....
Mai mult decat atat, dupa 20 de minute de convorbire cu dansul - mi-a spus ca am putea face o intelgere prin care Administartia sa inghete pe 6 luni penalitatile iar eu sa platesc in rate egale creanta totala ( inclusiv cotele de intretinre ale acestor 6 luni ce vor urma)
Nu stiu de ce, dar imi pare foarte suspect comportamentul d-nului Presedinte. Cele 6 luni in care imi vor ingheta penalitatile - vor aduce o economie apropiata de suma pe care ma obliga dansii sa o achit peste Hotararea Judecatoreasca.
Ce sa fac?
Sa achit prin O.P. sumele impuse prin Hotarare, specificand in dreptul platii toate detaliile si apoi dupa efectuarea platii sa adresez o noua cerere Administartiei prin care sa imi justifice refuzul de a incasa banii conform Hoatararii?
Exact cu chestiunea aceasta ma confrunt - am incercat sa platesc astazi suma specificata in hotarare, dar d-na administrator mi-a raspuns politicos ca nu poate incasa , respectiv elibera chitanta, deoarece, membrii comitetului Executiv se opun. Probabil dansii incearca sa mai scoata ceva bani in plus fata de suma enuntata in hoatarare. Este normal asa ceva?
Am contul asociatiei, deoarece pe parcursul anilor am mai virat anumite sume de bani - contravaloarea a cotelor de intretinere.
Efectuand astfel transferul ii oblig la recunoasterea siincasarea umei, nu?
Multumesc pentru raspunsul promt!

Hotararea nu mi-a fost comunicata - Presedintele atunci cand i-am cerut sa mi-o arate mi-a spus ca este la avocat. Dupa discutia cu dansul, am intrat pe portalul instantelor de judecata i am cautat-o sa iau act de aceasta. Acolo am si aflat debitele reale pe care le am. Suma comunicata de Presedinte este mai mare decat cea cuprinsa in hotarare.
Este suficienta plata sumelor specificate in Hotarare sau trebuie sa o legalizez?
Inteleg ca aceasta legalizare se poate face si acum chiar daca aceasta a fost pronuntata in 24.04.2014
Buna seara,

Ma confrunt cu o speta mai putin obisnuita si de neinteles. Datorita situatieie financiare precare, socrii mei au inregistarat restante la intretinere pe parcursul anilor 2012-2013.
Asociatia a ales calea cea mai facila - fara mediere si i-au actionat in instanta pentru recuperarea prejudiciului.
Dupa ce s-a finalizat procesul - asta in aprilie 2014 - situatia se prezinta cam asa:

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt:
Admite în parte cererea. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei, în 10 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, suma de 4500 lei reprezentând cote de întreţinere restante aferente perioadei ianuarie 2012-decembrie 2013 , precum şi suma de 1450lei, reprezentând penalităţi calculate pentru cotele de întreţinere aferente perioadei ianuarie 2012-decembrie 2013. Respinge cererea privind acordarea dobânzii legale şi actualizarea debitului, ca neîntemeiată. Obligă debitoarea la 250 lei cheltuieli de judecată către creditoare. Cu cerere în anulare pentru ambele părţi în 10 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 24.04.2014.

Acum o sapatamana, Presedintele asociatiei ma opreste si imi comunica ca am de plata o cu totul alta suma - mai mare , evident - spunanadu-mi de proces, dar evitand sa se refere strict la hotararea instantei.
La intrebarea mea -unde se afla hotararea , mi-a rapuns ca la avocat.
Am intrat, am luat-o de pe net si am citit-o
Nu este investita cu formula executorie - la intrebarea mea " de ce nu au investit-o cu formula executorie" pana in acest moment, a invocat ca sa vorbim mai intai,, sa vedem ce si cum, sa nu puna direct executorul pe capul nostru.
Ideea care este? Administratia vrea sa scoata mai multi bani de la socrii mei decat prevede hotararea.
Astazi, mi-au refuzat plata sumelor prevazute de hotarare, invocand faptul ca suma este mai mare, pt ca au mai curs penalitati.
Au dreptul sa imi refuze incasarea sumelor prevazute de hotararea judecatoreasca, adica sa impiedice respecatarea hotararii judecatoresti?
Mai mult, mi-au spus ca pot face o intelegere de plata esalonata a diferentei - care nu este de loc mica (1450 lei)
Cum pot respecta hoatararea judecatoreasca in acest caz?
chiar daca nu am platit in cele 10 zile de la pronuntare si nici administartia nu s-a obosit sa o investeasca cu formula executorie?
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au devenit restanti. Asociatia le-a intentat proces, si au castigat in instanta.
Hotararea instantei suna asa:
Admite în parte cererea. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei, în 10 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, suma de 4,24 lei reprezentând cote de întreţinere restante aferente perioadei ianuarie 2012-decembrie 2013 , precum şi suma de 1,45 lei, reprezentând penalităţi calculate pentru cotele de întreţinere aferente perioadei ianuarie 2012-decembrie 2013. Respinge cererea privind acordarea dobânzii legale şi actualizarea debitului, ca neîntemeiată. Obligă debitoarea la 250 lei cheltuieli de judecată către creditoare. Cu cerere în anulare pentru ambele părţi în 10 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti....
Aceasta se intampla anul trecut in luna aprilie.
Acum 2 zile, presedintele asociatiei i-a somat sa achite debitele pentru a nu apela la un executor judecatoresc.
Din cate imi dau seama, hotararea judecatoreasca nu este investita cu formula executorie, nu?
In ce mod se poate investi aceasta hotarare cu formula executorie si cum pot fi obligati la plata?
De la pronuntarea hotararii judecatoresti pana acum - evident ca s-au mai acumulat ceva datorii in suma de 2 lei (exemplificativ) la care s-au calculat penalitatile de la inceputul perioadei de neplata, se poate cere o recalculare a restantelor, daca se achita suma stipulata in hotararea judecatoreasca?
Asta tiinnd cont de faptul ca instanta a refuzat acordarea dobanzii si actualizarea creditului?
Multumesc!
Ca si adăugire la cele spuse anterior, mi s-a comunicat telefonic ca perioada in cauza nu a beneficiat de branșament la rețea, din acest motiv nu s-au emis facturi pe acest loc de consum.
In data de 18 . 01. 2010 ar fi fost făcută debranșare de la rețea iar in data de 10.06.2014 rebranșarea. La întrebarea daca aceste debranșări, branșări au fost executate de personal autorizat, operatoarea Enel mi-a răspuns in zeflemea ca bineînțeles ca autorizat....
Iar faptul ca s-au înregistrat 4135 kw s-au datorat faptului ca am fost branșați....
Cum am fost branșați? Când conform spuselor am fi fost debranșați?
Si daca prin absurd am fi fost debranșați, operatorul enel ar fi trebuit sa sesizeze neregula sau " furtul" sau branșarea ilegală.... Deci practic el a sigilat prin sigilii o branșare ilegala?
Cu atât mai mult cu cat branșamentul, contorul si firida se afla in exteriorul locuinței pe un hol comun la intrarea in subsol...deci nu se pune problema intervenției neautorizate.....
Chiar trecând peste toate acestea, in 4 ani de zile un cititor de contoare, angajat al Enel nu ar fi sesizat o inadvertenta, desigilare, modificarea indexului?
Adică nu stiu daca se înțelege hilarul si paroxismul situației....pentru 2 pensionari sa umbli cu mâinile prin firele alea pe acolo, sa îți cuplezi contorul fara sa lași nici o urma mi se pare de domeniul fantasticului.....basca sa il sigilezi sa mergi așa 4 ani si apoi dintr-o data sa se trezească Enel-ul ca ai înregistrat consum sa vina sa îți sigileze contorul sigilat deja, asta mi se pare fantasmagoric..... de James Bond....si chiar nu sunt decât niste pensionari amarați....
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie putin bizara, ciudata si de neinteles, cel putin pentru mine.
Am o garsoniera in carelocuiesc socrii mei, ambii pensionari si cu probleme de sanatate.
Luna aceasta a sosit o factura de plata pentru energia electrica de la furnizor in care apare o suma destul de mare de achitat, reprezentand regularizare.
Paradoxal, perioada acoperita de aceasta regularizare se intinde pe parcursul a 4 ani de zile. Respectiv 22.01.2010 pana in data de 10.06 2014 reprezentand 4135 KW.
Am facut un cont on line sa verific situatia facturilor si a platilor - respectiv istoricul platilor si pe contul on line imi apare lipa aceasta perioada.
Socrii mei sustin ca au platit,acum nu stiu daca sa ii cred sau nu, dar ma intriga faptul ca au fost emise facturi in aceasta perioada.
Cu atat mai mult nu exista vreo cerere de intrerupere a furnizarii elergiei elctrice la locul de consum.
FUI nu este obligat sa emita lunar, trimestrial, anual cel putin, CF- factura reprezentand contravaloarea consumului citit/estimat?
In regulamentul ANRE am vazut ceva specificat legat de 2 citiri pe parcursul a 12 luni succesive.
Ce pot face in acest moment, exista vreo reglementare care ma ajute in gestionarea situatiei prezente?
Cum au reusit sa parcurga 48 de luni fara a primi nici o factura, somatie de plata, somatie de intrerupere a furnizarii energiei electrice? Pentru Dumnezeu garsoniera este intr-un bloc de garsoniere in cartierul Crangasi, nu in camp sau in nu stiu ce catun la 3800 m altitudine.
Pot sa ma folosesc de incompetenta celor de la Enel, de lipsa lor de profesionalism pentru a gestiona situatia favorabil in favoarea mea, invocand aspecte legate de profesionalism, legalitate, obligativitatea contractuala de emitere facturi si incasare contravaloarea energiei consumate?
Adica pe romaneste....pot obtine o plata mai mica a sumei?