avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren tergiversata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren tergiversata

Buna ziua,
Speta mea este urmatoarea:

La sfarsitul anului 2006 am primit o dispozitie semnata de primarul de atunci, onor Adriean Videanu care, in baza actelor si dosarului depus la ANRP - dispunea, desi luase act de situatia terenului ( mare parte a lui se afla in incinta imprejmuita a unei scoli) - deci, dispunea la acel moment restituirea in natura a terenului in suprafata de 175m. Chiar daca acesta se afla in incinta imprejmuita a scolii.
Pentru cealalta parte a terenului aflata pe carosabil si troruar se dispuneau tot la aceasi data masuri reparatorii.
Imediat dupa primirea dispozitiei de la Primar si ridicarea acesteia, am primit o adresa de la Administratia Fondului Imobiliar in care mi se aducea la cunostiinta ca AFI nu poate duce la indeplinire Dispozitia Primarului deoarece terenul cu pricina nu se afla in administrarea sa.
De atunci, am mai facut cateva demersuri tot catre AFI pentru a-mi duce la indeplinire Dispozitia Primarului dar din pacate nu s-a intamlat nimic.
In aceasta situatie, pot cere compensatii banesti in cuantumul terenului pe care AFI tergiverseaza sa mi-l restituie?
Am inteles ca acum ceva vreme scolile si terenurile aferente au intrat in administarrea Primariilor de sector. Este indreptatita in acest caz Primaria de Sector sa imi retrocedeze bucata de teren?
Care este procedura prin care pot solicita masuri compensatorii banesti in cuantumul terenului pe care scoala il are in perimetrul sau?
Pentru suma pe care trebuia sa o primesc pentru fractia de teren care se afla pe domeniul public si pentru care s-a stabilit o suma, care nu s-a platit, pot cere actualizarea indicelui de inflatie?La vremea la care s-a facut calculatia suma repectiva avea o anumita valoare care din 2007 incoace s-a devalorizat, raportata la euro....
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
monamour, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 20:13, 3 Aprilie 2015
Aceasta dispozitie data de primarul de atunci ,constituie un act juridic ce trebiue pus in aplicare. Consider ca trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc si acesta prin proceura judiciara cunoscuta o v-a pune in aplicare cu cheltuielele si majorarile eferente. De ce atata discutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie teren in baza unei dispozitii a pmb monamour monamour Problema mea? In baza unei Dispozitii emise de catre PMB din 16.11.2006 s-a dispus punerea in posesie a subsemnatului, precum si a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 10 iulianmarian iulianmarian buna seara, am si eu urmatoarea problema.Tatal meu a fost mostenitorul testamentar al unei doamne, decedata in anul 2008. Doamna respectiva facuse, in anul ... (vezi toată discuția)
cum se realizeaza echivalenta valorica pe baza grilei notariale conform legii nr. 165/2013? Madalina8080 Madalina8080 Lucrez la o Primarie care are de solutionat un dosar intocmit in baza notificarii depuse conform Legii nr. 10/2001, pentru niste constructii care nu mai exista ... (vezi toată discuția)