avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri legea 10

buna seara,
am si eu urmatoarea problema.Tatal meu a fost mostenitorul testamentar al unei doamne, decedata in anul 2008. Doamna respectiva facuse, in anul 2001 notificare pe lg 10 pentru un teren. Pana la deces nu i s-a raspuns, asa ca tatal meu a introdus actiune pentru obligarea primariei la emitere dispozitie de restituire in natura a terenului, iar in situatia in care restit in natura nu era posibila la compensare cu alt teren sau despagubiri banesti. Pe fond s-a facut expertiza, s-a constatat ca terenul e afectat de utilitati si carosabil si s-a stab valoare de inlocuire de 500.000 euro. Actiunea s-a respins pe fond. In apelul nostru s-a admis apelul, iar instanta de apel a modificat in tot sentinta apelata si a obligat Primaria sa emita dispozitie pentru despagubiri cf titlu nr. VII din lg 247/2005 considerand ca terenul nu poate fi restituit in natura. Acum intrebarea mea e daca sa fac recurs si sa imi dea un teren in compensare? O alta intrebare e dc nu fac recurs ce despagubiri pot sa primesc: bani sau actiuni la Fondul Proprietatea?Problema e ca eu nu vreau actiuni vreu ori teren in compensare ori banii!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 23:09, 14 Septembrie 2009
La recurs s-ar putea sa lipseasca interesul daca dvs ati cerut restituire in natura, compensare cu alt teren sau despagubiri banesti, deoarece ati primit despagubirile dorite! Eventual daca apreciati ca valoarea e prea mica...

La suma asta veti primii la alegere doar actiuni sau pana la suma de 500.000 lei bani iar in rest actiuni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plimbari lunare prin...tribunale Tatiana44 Tatiana44 Buna ziua, Suntem in proces pe legea 10/2001 de cativa ani pt un teren in bBucuresti.Anul trecut s-a dat solutionare in favoarea noastra in proces cu ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren tergiversata monamour monamour Buna ziua, Speta mea este urmatoarea: La sfarsitul anului [b]2006[/b] am primit o dispozitie semnata de primarul de atunci, onor Adriean Videanu care, in ... (vezi toată discuția)
Retrocedare in natura a imobilelor nationalizate iszlaio iszlaio Am urmatoarea problema cu care as dori sa ma adresez dvs. Bunicii mei au avut o cladire si terenul aferent nationalizat. La ora actuala functioneaza acolo ... (vezi toată discuția)