avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plimbari lunare prin...tribunale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plimbari lunare prin...tribunale

Buna ziua,

Suntem in proces pe legea 10/2001 de cativa ani pt un teren in bBucuresti.Anul trecut s-a dat solutionare in favoarea noastra in proces cu primaria de sector.
Primaria Mun Bucuresti a facut apel,iar acum suntem amanati in fiecare luna cu un alt termen desi nu exista nici o legatura cu motivul recursului.
Mentionez ca avem toata documentatia la dosar(cred ca are acum 1m2)
Intrebare: cam cat mai poate dura aceasta fanfarada? De ce nu se ia o hotarare pt ca toate aceste amanari sunt bani din buzunarul fiecaruia.
Multumiri
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:24, 7 Martie 2009
legea10/2001 s-a modificat si imbraca forma legii 1/2009.
acum, in situatiile cand restituirea in natura nu mai este posibila, fostii proprietari vor prmi numai despagubiri la valoarea de piata.
este posibil sa fiti in ac. situatie si de accea este lungit atata procesul....k....sa nu primiti terenul ci doar bani.
avokitten a scris:

legea10/2001 s-a modificat si imbraca forma legii 1/2009.
acum, in situatiile cand restituirea in natura nu mai este posibila, fostii proprietari vor prmi numai despagubiri la valoarea de piata.
este posibil sa fiti in ac. situatie si de accea este lungit atata procesul....k....sa nu primiti terenul ci doar bani.


:O am mai auzit una buna. :)) Legea 1/2009 este o lege de modificare si completare a legii 10/2001, asa se si numeste. Cum imbraca Legea 10/2001 forma Legii 1/2009? Mi se pare o exprimare deficitara, si ma exprim eufemistic sa stiti. Si inainte se primeau despagubiri in bani, daca nu mai era posibila despagubirea in natura, deci nu asta este modificarea adusa de legea 1/2009. Legea 1/2009 are in esenta modificari in ceea ce priveste legea 112/1195 lege ce nu are legatura cu speta doamnei, pentru ca doamna cere retrocedarea unui teren.

Prin urmare doamna Tatiana, raspunsul doamnei avocat nu prea are legatura cu intrebarea dumneavoastra. Ce fel de proces ati avut? pentru obligarea primariei la emiterea dispozitiei, sau de contestatie la dispozitia primariei? pe ce motiv au facut apel? Tergiversarile sunt o masura des utilizata in instanta, atunci cand exista un interes pentru a intarzia procesul.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
ContSters42249, utilizator
Da, nu prea inteleg cum ati avut proces in contradictoriu cu primaria de sector si acum va face apel primaria generala... :O
Aduceti lamuriri...
Avocatul nu va da explicatii cu privire la procedura? Ca de-aici se trage lungirea asta, credeti-ma!
buna ziua

Situatia e foarte clara....X-(
Terenul e liber dar si bine plasat
A fost proces cu primaria de setor pt retrocedar de teren , si primaria a acceptat retrocedarea.
Apoi primaria si primaria mun Bucuresti au facut recurs.
S-a cerut la recurs sa se dovedeasca mostenitorii legali-actele sunt la dosar- si sunt deja 4 amanari,urmatorul termen in martie.,unde s-a cerut sa se evalueze terenul
(desi este liber)
Nu cunosc termenii juridici , dar toate amanarile n-au avut nici o legatura cu motivul recursului:O
O sa va tin la curent cu urmatoarea amanare,
Multumiri
Pai, motivele recursului sunt reglementate de art. 304 si 304 ind. 1 Cod procedura civila.

Iar termene se pot solicita de catre partea potrivnica si pot fi acordate de catre instanta pentru lipsa de procedura, imposibilitate de prezentare a aparatorului primariei, dovedita cu inscrisuri etc.

Desigur, daca procedura cu partea potrivnica este viciata, nu partea potrivnica solicita termen!

Intrebare: ati fost in sala de sedinta, la fiecare termen? Judecatorii, cel mai probabil, nu au nicio legatura cu amanarile pe care dvs. le apreciati ca nejustificate (desi, 4 termene in recurs e cam mult).

Alte discuții în legătură

Rog explicatie lilicrin lilicrin Cand formulez recursul la o solutionare in care se respinge plangerea formulata de catre mine pentru anularea unui proces-verbal ce trebuie mai exact sa fac? ... (vezi toată discuția)
Cine poate sa-mi explice? Tatiana44 Tatiana44 :((buna ziua, Proces cu primaria locala se accepta. Primaria Mun bucuresti face recurs. decizia: .Admite recursul. Modifică în parte sentinţa civilă ... (vezi toată discuția)
Recurs ovidiu7 ovidiu7 Va rog sa-mi spuneti daca este o regula in a se dispune recurs sau nu intr-un proces.Am un proces simplu cu primaria si credeam ca dupa judecarea la TB si la ... (vezi toată discuția)