avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate andimoldoveanu

Activitate andimoldoveanu

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajutorul de inmormantare se acorda prin casa de pensii celui care se ocupa de imnormantare in conditiile legii (copii, sot supravietuitor, parinti etc). Daca una din cele doua fete este asigurata (salariat), atunci poate incasa ajutorul de inmormantare daca face dovada ca a suportat cheltuielile cu inmormantarea (chitanta biserica, factura sicriu, certificat de deces copie si original, etc.). Daca decedatul era salariat sau pensionar cuantumul ajutorului este de cca. 5000 lei, iar daca nu era asigurat si se considera apartinator al unui asigurat cuantumul este la jumatate cca. 2500 lei. Intrebati la casa de pensii de care apartinea decedatul si va vor da toate informatiile.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
[editat- bunurile erau proprii ale tatalui]
Referitor la cheltuielile de inmormantare, vor fi suportate de cel care incaseaza ajutorul de inmormantare de la stat.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Se pare ca nu exista alta posibilitate legala de vanzare a autoturismului decat dupa dezbaterea succesiunii.
Este posibila vanzarea unui autoturism de catre mostenitori (copii si sotie supravietuitoare) daca proprietarul (tatal meu) a decedat, iar succesiuniea nu este dezbatuta?. Pe actul de proprietate al auto este trecut doar tatal meu. Pe actul de vanzare - cumparare am putea semna toti (copii si sotie supravietuitoare) si ulterior in baza acestui contract sa radiem auto de la directia taxe si impozite?
Va multumesc.
Buna seara,

As dori sa stiu daca exista un model de acord/declaratie notariala prin care se poate desface casatoria in cazul in care ambii soti sunt de acord cu acest lucru.
Inteleg ca partajul poate fi stabilit prin acest acord sau poate constitui obiectul unui proces separat la fel ca si in cazul pensiei alimentare pentru copil.
In caz afirmativ, am rugamintea sa imi indicati un site/trimiteti un astfel de model de acord/declaratie si eventual un sfat daca este indicat ca toate problemele implicate de divort (partaj, pensie alimentara) sa fie tratate intr-un singur act sau sa fie stabilite prin conventiidiferite.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Urgentare termen de judecare apel
Multumesc pentru raspuns, insa nu am inteles daca termenele procedurale se refera si la comunicarea sentintei tribunalului.
Eu am aflat de introducerea apelului de catre parat (Casa Judeteana de Pensii) de pe internet (am cautat pe site-ul tribunalului dupa numarul dosarului).
Intrebarea ar fi daca sunt nevoit sa astept comunicarea sentintei prin posta sau o pot ridica personal de la tribunal.
Cu multumiri,
AM
Buna ziua,

Exista posibilitatea ridicarii personale sau prin avocat de la tribunal a deciziei instantei cu privire la introducerea apelului de catre parat sau este obligatoriu sa astept notificarea prin posta?
Mentionaez ca procesul a fost castigat pe fond la tribunal cu drept de apel in 30 de zile. Paratul a indrodus apel in a 30 zi, cu scopul vadit de a trage de timp si a intarzia pe cat posibil pronuntarea unei sentinte definitive. Apelul se va judeca acum la Curtea de Apel si as fi dorit obtinerea unui termen de judecata cat mai curand posibil.

Cu multumiri,
AM