avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate vanzare auto de catre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate vanzare auto de catre mostenitori

Este posibila vanzarea unui autoturism de catre mostenitori (copii si sotie supravietuitoare) daca proprietarul (tatal meu) a decedat, iar succesiuniea nu este dezbatuta?. Pe actul de proprietate al auto este trecut doar tatal meu. Pe actul de vanzare - cumparare am putea semna toti (copii si sotie supravietuitoare) si ulterior in baza acestui contract sa radiem auto de la directia taxe si impozite?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andimoldoveanu , utilizator 16:29, 4 Ianuarie 2017
Initial trebuie dezbatuta succesiunea
Ulterior in baza certificatului de mostenitor se poate demara procedura de tranzactionare bun mobil
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Se pare ca nu exista alta posibilitate legala de vanzare a autoturismului decat dupa dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

proprietar decedat, vanzare autoturism muresan_maria muresan_maria as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat de curand, a avut o masina inmatriculata pe numele lui, acuma in continuare ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Demersuri inmatriculare ContSters445947 ContSters445947 In urma cu doi ani am cumparat masina de la socrul meu, am facut contract de vanzare-cumparare, dar nu am transcris masina. Ulterior socrul a decedat, iar acum ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism georgemarius georgemarius Buna ziua! Doresc sa vand un autoturism unei persoane x. Persoana x vrea sa foloseasca aceasta masina pentru programul \"Rabla\". Problema ar fi ca masina este ... (vezi toată discuția)