avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare autoturism

Buna ziua! Doresc sa vand un autoturism unei persoane x. Persoana x vrea sa foloseasca aceasta masina pentru programul "Rabla". Problema ar fi ca masina este pe numele tatalui meu care a decedat si nu stiu cum trebuie sa procedez in acest caz pentru ca persoana x sa beneficieze de prima de casare. Va rog sa imi dati un sfat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:14, 27 Octombrie 2009
trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs .
ulterior , inscrieti masina pe numele noilor proprietari . ( succesorii conform certificatului de mostenitor ) .
daca toti succesorii sunt de acord cu vanzarea imobilului se va proceda ca atare .
rectific: daca tito succesorii sunt de acord cu vanzarea bunului mobil.
Mergeti la notar si dezbateti succesiunea iar apoi , in baza certificatelor de mostenitor, puteti vinde masina. In rest, conditii pentru obtinerea primei de casare gasiti pe www.rabla.ro.
Multumesc pentru raspunsul prompt, dar tinand cont ca masina este destul de veche si o voi vinde pentru o suma destul de mica, costul acestor proceduri sus mentionate banuiesc ca este destul de ridicat diminuandu-mi substantial profitul. Alta modalitate nu mai exista in afara de succesiune?
alta modalitate de a vinde autoturismul nu exista, intrucat acesta este inscris pe numele tatalui dvs ., care a decedat din pacate !!

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune alex333 alex333 Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune ana08 ana08 Am cumparat un apartament pe numele tatalui meu,care a decedat recent.As dori sa stiu daca se poate scoate apartamentul din masa succesorala,inainte de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vinde o masina inainte sa se faca succesiunea M.simona M.simona Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni.are 2 masini pe numele lui.intrebare:Mama mea poate sa le treaca pe numele ei fiind cumparate impreuna adica de amandoi ... (vezi toată discuția)