Buna ziua! Doresc sa vand un autoturism unei persoane x. Persoana x vrea sa foloseasca aceasta masina pentru programul "Rabla". Problema ar fi ca masina este pe numele tatalui meu care a decedat si nu stiu cum trebuie sa procedez in acest caz pentru ca persoana x sa beneficieze de prima de casare. Va rog sa imi dati un sfat. Multumesc anticipat!
trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs .
ulterior , inscrieti masina pe numele noilor proprietari . ( succesorii conform certificatului de mostenitor ) .
daca toti succesorii sunt de acord cu vanzarea imobilului se va proceda ca atare .
Mergeti la notar si dezbateti succesiunea iar apoi , in baza certificatelor de mostenitor, puteti vinde masina. In rest, conditii pentru obtinerea primei de casare gasiti pe www.rabla.ro.
Multumesc pentru raspunsul prompt, dar tinand cont ca masina este destul de veche si o voi vinde pentru o suma destul de mica, costul acestor proceduri sus mentionate banuiesc ca este destul de ridicat diminuandu-mi substantial profitul. Alta modalitate nu mai exista in afara de succesiune?
Deschidere succesiune
alex333
Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ana08
Am cumparat un apartament pe numele tatalui meu,care a decedat recent.As dori sa stiu daca se poate scoate apartamentul din masa succesorala,inainte de ... (vezi toată discuția)