Nu este adevarat, mie mi-au cerut diploma la angajare, si sunt angajat la privat. In plus au si tinut sa caute sa demonstreze ca mi-am falsificat diploma (absolut aberant), deci conteaza. Si mai mult, nu te pot plati sub salariul minim pe economie x2 daca esti angajat cu studii superioare. Pot exista si mai multe legaturi legale in functie de angajator
Daca muncesti la negru nu-ti trebuie hartii legale, evident :)
Altfe, nu este necesar nici sa te nasti (am auzit de cazuri in care patronii platesc impozit pe un salariu pe care nu-l ia nimeni, chiar daca nu pricep de ce, o fi vreun avantaj... )
In cazul consilierilor juridici, cunoasterea si folosirea legii in mod corect si profesionit, presupune scoala si studiu indelungat
Mie mi se pare ca este necesar doar
discernamant, un pic de memorie si cunoasterea limbii romane, legea fiindca scrisa negru pe alb de obicei ;)
De exemplu dreptul de la Spiru este legal, mai ales de la Spiru fiind accentul pe toceala, asa cum este la drept, insa ICCJ parca a interzis accesul in magistratura la haretisti, fiindca haretistii fiind de obicei din randul oamenilor cinstiti si muncitori le strica mendrelele in forurile "superioare" :)) Spre exemplu eu, fara studii de drept, am facut plangere penala la magistrati pe temei de "necunoasterea legii" pentru infractiuni in legatura cu serviciul (cu super emfaza pe ghilimele in sensul ca nu pot demonstra initial ca sunt corupti si nu senili sau bolnavi psihic - in orice caz, plangerea penala a fost musamalizata - mare greseala din partea lor fiindca demonstreaza in fapt ca am dreptate, si chiar daca, deciziile lor sunt aberante insa acestia continua sa profeseze, ceea ce demonstreaza ca chiar daca ei nu sunt corupti, sefii lor si cei care i-au admis in exercitiul functiunii sunt - si atunci daca sefii lor sunt corupti si cei care i-au admis, atunci se inlantuie demonstratia coruptiei pana la varf, inclusiv exista cel putin 50% probabilitate ca ceilalti admisi sa fie corupti in baza aceluiasi sistem)