Am un magazin in care vand incaltaminte si genti "second hand".
Se aplica sau nu L449 in cazul in care nu am incheiat un contract cu consumatorul ? E vorba de un contract scris sau nu ? Cum interpretati aceasta chestiune ?
"art 2 pct.c) vanzator - persoana fizica sau juridica autorizata, care, in cadrul activitatii sale, comercializeaza produse in conditiile unui contract incheiat cu consumatorul; "
E corect sa nu ma consider "vanzator" daca nu am incheiat un contract de vanzare?
buna ziua,
din dorinta mea de a trai intr-un apartament curat, fara mucegai, si neputand sa aflu de la constructori si nici chiar de la primaria din Timisoara detalii clare, am inceput investigatia. Se spune ca pentru a izola exterior parterul unui bloc de 4 etaje este nevoie de autorizatie + certificat de urbanism. Totusi, am gasit oug214/2008 pentru legea 50/1991 care, la art 11lit h spune :
22. La articolul 11, partea introductiva a alineatului (1) si litera h) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
...............................................................................................................................
h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si acoperisului, daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia - terasa/sarpanta -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;".
asadar va rog sa-mi explicati daca puteti termenii :
-care nu modifica aspectul arhitectural al constructiilor (ma incadrez sau nu ?)
-lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si acoperisului, daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia (adica al acoperisului, ca daca era vorba de anvelopa se spunea "al acesteia" sau "al acestora" referindu-se la ambele) (chiar si asa, prin anvelopare modific sau nu sistemul constructiv ?)
Inteleg ca peretii exteriori sunt proprietatea comuna a locatarilor blocului si sunt sigur ca pot obtine acordul tuturor, dar totusi , exista alte legi care m-ar opri sa fac lucrarea ?
cu multumiri tuturor celor care ma vor ajuta,
Hahanski
buna ziua,
detin, in calitate de persoana fizica, un utilaj de sapat(miniexcavator) pe care vreau sa-l vand unei firme. In urma vanzarii trebuie sa platesc impozit pe venit sau pe profit ori altfel de taxa ?