avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... L 449/2003
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

L 449/2003

Am un magazin in care vand incaltaminte si genti "second hand".
Se aplica sau nu L449 in cazul in care nu am incheiat un contract cu consumatorul ? E vorba de un contract scris sau nu ? Cum interpretati aceasta chestiune ?

"art 2 pct.c) vanzator - persoana fizica sau juridica autorizata, care, in cadrul activitatii sale, comercializeaza produse in conditiile unui contract incheiat cu consumatorul; "

E corect sa nu ma consider "vanzator" daca nu am incheiat un contract de vanzare?

cu multumiri,
Hahanski
Cel mai recent răspuns: Stelea Catalin , Consilier juridic 11:39, 6 Octombrie 2012
Buna ziua,
Din punct de vedere al validitatii, Vanzarea-Cumpararea produselor in discutie nu presupune semnarea unui contract scris, pentru a fi considerata incheiata intre parti.
In concluzie in cazul de fata sunteti considerat vanzator - atata vreme cat ati vandut acel produs - cu toate obligatiile legale ce decurg din aceasta fapta de comert.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comerț second-hand Hliboceanu Alina Hliboceanu Alina Buna seara. Am si eu o mare nelămurire in ceea ce priveste returnarea produselor second-hand. Am peste 4 ani de cand dețin o mică afacere de acest gen, mai ... (vezi toată discuția)
Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse online Zaaj Zaaj Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de vanzare de produse second-hand pe diverse site-uri. Am cumparat recent cateva produse de pe un site din afara si as ... (vezi toată discuția)