avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate ChristianM

Activitate ChristianM

da, cu un acord de mediere prealabil
Sotia a divortat de mine pe 21 februarie a.c.; inca nu am primit nici unul dintre noi sentinta. Intre timp, ne-am impacat si am vrea sa continuam a ramane impreuna. Am redactat si semnat impreuna o cerere de apel, pe care am incercat azi sa o depun, insa mi s-a refuzat inregistrarea ei, pe motiv ca sentinta ce ni se dat este fara drept de apel; am mai aflat si ca aceasta este publicata pe internet si am gasit-o intr-adevar, cu mentiunea « fara drept de apel ». Putem adresa apelul unei curti superioare si care anume va rog?
Va multumesc!

1. Cam de ce ordin de marime este taxa judiciara de timbru (pe care inteleg ca am putea-o achita pe loc)?

2. In alta ordine de idei, multumita recomandarii Dvs. de a nu mai astepta sentinta, am redactat si semnat impreuna o cerere de apel, pe care am incercat azi sa o depun, insa mi s-a refuzat inregistrarea ei, pe motiv ca sentinta ce ni se dat este fara drept de apel; am mai aflat si ca aceasta este publicata pe internet (si am gasit-o intr-adevar la adresa [ link extern ] ?
Va multumesc!
N-am achitat nici o taxa de timbru pentru cererea formulata in fata primei instante. Este suficient deci timbrul judiciar?
Va multumesc!
Cererea de apel trebuie timbrata?
Va multumesc!
Data comunicarii este cea a postei? Apelul se formuleaza in scris si se inregistreaza la judecatoria respectiva, semnat de ambii soti?
Am divortat de sotie pe 21 februarie a.c.; inca nu am primit nici unul dintre noi sentinta, pe care insa am consultat-o pe sit-ul internet al judecatoriei.

Intre timp, ne-am impacat si am vrea sa anulam divortul inainte ca hotararea sa devina definitiva. Ce ar trebui va rog sa facem legal in acest sens?