avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casare sentinta divort fara drept de apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casare sentinta divort fara drept de apel

Sotia a divortat de mine pe 21 februarie a.c.; inca nu am primit nici unul dintre noi sentinta. Intre timp, ne-am impacat si am vrea sa continuam a ramane impreuna. Am redactat si semnat impreuna o cerere de apel, pe care am incercat azi sa o depun, insa mi s-a refuzat inregistrarea ei, pe motiv ca sentinta ce ni se dat este fara drept de apel; am mai aflat si ca aceasta este publicata pe internet si am gasit-o intr-adevar, cu mentiunea « fara drept de apel ». Putem adresa apelul unei curti superioare si care anume va rog?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:02, 11 Martie 2011
Ar trebui sa dati niste precizari.
Ati divortat prin acordul partilor?
Ati incheiat divortul prin acordul partilor?
da, cu un acord de mediere prealabil
In aceasta situatie hotararea instantei de fond este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul si doar in privinta cererilor accesorii este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Cu alte cuvinte, alta varianta in afara de incheierea unei alte casatorii nu exista.:sorry:
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se anuleaza o hotarare de divort ChristianM ChristianM Am divortat de sotie pe 21 februarie a.c.; inca nu am primit nici unul dintre noi sentinta, pe care insa am consultat-o pe sit-ul internet al judecatoriei. ... (vezi toată discuția)
Motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort ContSters173666 ContSters173666 dupa cererea de divort cu acordul partilor fara copii,termenul de pronuntare este dupa 6 luni...ce pot face sa urgentez acest termen la judecatorie.ce motiv ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)