avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate mariatg

Activitate mariatg

Multumesc mult pentru promptitudine!

am un spatiu intr-o casa/vila mare din care o treime-parterul, s-ar putea afecta/reamenaja restul fiind locuita pe 2 nivele superioare in continuare, asdar practic, nu s-ar putea inchiria partial; marele avantaj este o gradina/gazon, livada+padure de 4000mp, intro zona 100% eco cu apa din doua surse dintre care una fantana-izvor. in zona este canalizare, locatia este la 4 km de centrul orasului deci are cam tot ce ar trebui.
Am facut un bussiness plan si ar fi OK, noi fiind firma de mobila si amenajari interioare putem face amenajarile cerute de lege;
pe de alta parte, creditul este o linie de credit deci nu avem date fixe de rambursare dar dorim sa avem o ritmicitate a rambursarii.
Nu am aflat, fiindca nu am ajuns inca la reg. comertului daca putem folosi pe srl codul caen 8891 sau 8552. Nu dorim sa infiintam fundatie

Cu bine!
Buna ziua,

Am urmatoarea problema:

detin o firma, srl cu activitate de fabricatie mobilier.
firma a angajat un credit, acum in derulare
trebuie sa renuntam la fabricarea de mobilier din lipsa de comenzi
pe de alta parte
dorim sa valorificam un spatiu potrivit pentru activitate de gradinita particulara sau after school si sa creem in acest fel o noua activitate
intrebare: noua activitate poate fi desfasurata pe aceeasi firma srl mobilier si din desfasurare sa putem achita rate la credit? (presupun ca activitatea de gradinita este non profit dar are cheltuieli, pot eventual ca din chiria pentru locatie sa achit rate la credit - aport patron- dar in acest caz mai intervin costuri suplimentare adica impozit pe chirii, etc?) ce m-ati sfatui sa fac, multumesc in avans!

as putea obtine pe net un exemplu de buget pentru afterschool, eventual contra cost?

Răspuns la discuția fundatie
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Discuție fundatie
infiintare fundatie
sunt amanunte de luat in considerare la inffintarea unei fundatii?
Ce trebuie specificat in actul constitutiv si statut, referitor la activitatea fundatiei.
Cum se opereaza in contabilitatea fundatiei cheltuielile cu infiintarea, pagina web, publicitate? Sunt acestea deductibile?

multumesc,
maria
Discuție fundatie
Buna ziua tuturor,

As dori, va rog sa stiu care este regimul economic intr-o fundatie, cum functioneaza incasarile/ platile, sunt anumite restrictii, cum se scad cheltuielile, etc
ce drepturi/obligatii trebuiesc avute in vedere.

Mentionez ca sunt administrator de SRL si la acest nivel am cunostinte in domeniu
multumesc, cu stima,
Maria
Multumesc foarte, FOARTE MULT pentru acest raspuns.

As dori sa fac urmatoarele precizari:
- concurentul care foloseste materialelel noastre publicitatre nu putea cumpara produse de acest tip decat de la noi, iar din strainatate nu putea fiindca toti partenerii externi ai acestui brand respecta regulile comune asadar, acest lucru nu s-a intamplat.
Concurentul ofera MODELELE noastre- marca inregistrata, pe care LE executa prin COPIERE, raul constand in faptul ca DEZINFORMEAZA clientela vanzand produse de proasta calitate-functional, executate din materiale care nu respecta conditii de calitate E1, folosindu-se DE IMAGINEA noastra/a producatorului care confera incredere IN PRODUSELE SALE, in piata.
In felul acesta, profitand de credulitatea si lipsa de educatie a cumparatorului roman, ne fura clientela si isi vand marfa indoielnica, de multe ori convingand cumparatorul ca face o afacere buna daca accepta serviciile -LA NEGRU.
Acesta este cazul nostru, intre timp i-am mai testat pentru a afla exact cum procedeaza. intervine deci si concurenta neloiala, ca sa nu mai spunem si despre evaziune fiscala.

Cu stima,
Maria
Reprezint -cu exclusivitate pentru Romania- un mare producator STRAIN de mobilier ale carui produse sunt, toate, marca inregistrata. Este vorba de elemente modulare de mobilier cu o executie si functionalitate originale.

Prin incheierea contractului de reprezentare, -cu un cost substantial- firma STRAINA a acordat firmei noastre, CU EXCLUSIVITATE pe teritoriul Romaniei, dreptul de comercializare si/sau fabricare a acestor produse, contractul avand clauze foarte stricte privind reprezentarea si publicitatea.

Navigand recent pe internet pe paginile celor ce comercializeaza mobilier la comanda, am descoperit pe un site doua dintre fotografiile originale - fotografii executate de catre firma STRAINA in ateliere foto proprii- ale produselor noastre-marca inregistrata.

Pe scut, in acel site se ofera spre vanzare, pe baza de comanda oricare din produsele promovate ca modele, pe fotografii FURATE.

Intrebare: Cum pot proceda pe cale legala pentru a-i sanctiona pe cei ce-si insusesc munca altuia ?

Va rog sa aveti amabilitatea sa ma indrumati care ar fi pasii de urmat.
- este legea copyrightului implicata aici?
-este legea folosirii marcii inregistrate in discutie?
-trebuie sa fac mai intai notificare prin executor si apoi sa o folosesc in plangere penala.
Sunt de profesie inginer si mi-ar fi de real folos sfaturile de abordare a problemei
Multumesc anticipat.
Maria