avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate doina sarahovici

Activitate doina sarahovici

Răspuns la discuția Persoane la intretinere
Va multumesc!
Răspuns la discuția Persoane la intretinere
Buna seara,as dori sa stiu care sunt cheltuielile de intretinere care se stabilesc in functie de numarul persoanelor care locuiesc in apartament si care sunt cele care se calculeaza pe apartament. Va multumesc!
Ce pot sa fac daca compania [EDITAT],refuza sa imi faca o modificare la contractul de telefonie mobila desi am mai mult de 2 ani de la data ultimei modificari contractuale,compania obligindu-ma sa achit anticipat costul abonamentului pe luna in curs,abonament care conform inscrisurilor de pe factura este scadent la data de 30 sau 31 a lunii. Cum pot rezolva acest abuz mai ales ca nu doresc rezilierea totala a acestui abonament.In afara de aceasta cererea de modificare contractuala nu se primeste decit intre datele de 1 si 5 ale lunii.Este corect si legal? Multumesc!
Răspuns la discuția pensie intretinere major
Multumesc pentru raspuns,dar eu as dori sa stiu daca pot apela inca la un executor pentru a recupera mai repede suma restanta,mai ales ca tatal meu a deschis actiune in instanta pentru reducerea pensiei de intretinere motivind ca el este cel care suporta cheltuielile de intretinere cu mine inclusiv taxele scolare desi mama mea este cea care ma intretine.
Imi pare rau dar eu fac facultatea la zi la o universitate de stat iar programa nu imi permite sa fac servici,plus de asta absentele de la cursuri si laboratoare se platesc iar laboratoarele se recupereaza pe baza de taxa.
Discuție pastrare nume
dupa divort sotia doreste pastrarea numelui avut la data casatoriei.Daca sotul refuza ce poate face sotia ca sa isi pastreze numele avut in urma casatoriei din motive intemeiate? Multumesc!:wassat:
Deoarece tatăl meu nu mai are alti copii si nici alte retineri legale,cred ca ar trebui să i se retina datoria pina la limita a 50% din venitul net asa cum spune legiuitorul. Eu as fi dorit să stiu care este calea legală de urmat pentru a recupera aceasta suma restanta cit mai repede întrucît sunt studenta si mama imi plateste toate taxele ca si pină acum.Aştept un răspuns şi mulţumesc anticipat!
Suma restanta a fost calculata in urma recursului de la tribunal,ordonanta fiind trimisa la unitate in luna decembrie 2010.Deoarece tertul nu a pus in aplicare ordonanta am cerut la judecatorie validarea popririi dar inca nu s-a redactat hotarirea instantei care admite solicitarea.
Va rog sa imi spuneti care este calea legala de a recupera cit mai repede suma de 6300 de lei datorata de tatal meu pe perioada august 2009 - ianuarie 2011,cu titlu pensie intretinere major.Va intreb acest lucru intrucit tertul poprit a hotarit un procent de retinere de 33% lunar din venitul net al tatalui meu pe o perioada de 41 luni,la sfirsitul careia eu voi implini 25 ani.Nu mi se pare corect ca aceasta suma restanta, pe care mama mea a cheltuit-o in 17 luni sa imi fie returnata in 41 de luni.Va precizez ca instanta a hotarit in urma recursului ca pensia de intretinere sa fie in procent de 25% din venitul net,sentinta fiind definitiva si irevocabila.Va mulţumesc!