avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate carllod

Activitate carllod

Intrebarea este daca ziua in care a plecat mai devreme se ia in calcul pentru pontaj respectiv salariu/
daca un salariat pleaca de la locul de munca inainte de sfarsitul programului, dupa ce i s-a comunicat incetarea contractului individual de munca, salariatul fiind in perioada celor 90 de zile de proba, aceasta zi i se ia in considerare la plata in salariu ?
exista in "judetul" ROMANIA sau in UE vreo norma,lege, OU, HG sau ordin de ministru care sa prevada obligativitatea detinerii cartii de salvare la bordul masinii?
Circula zvonuri de filtre ale politiei care verifica existenta ei, chiar si cuantum de amenda - 1000 de lei, cartea sa fie in format A4 si color - tradusa in romana.
sesizare m-am saturat si reclamatii de cate ori am facut,doar cand am zis ca renunt la repartitoare au venit saptamana trecuta sa ma verifice doar pe mine nu pe toti vecinii cum reclamam eu,dar cum e normal sa se intample ,asa scrie in ordinul ala nenorocit de la ANSCR 310 sau nu stiu cat din 2010.pai eu la apartament cu 2 camere cu un copil platesc 564 lei incalzire ,iar alti vecini tot la 2 camere dar cu 2 copii 210 cel mai mult,iar restul de 2 camere 110,150 nu depaseste nimeni 145,iar prieteni cu 3 camere de la blocuri necontorizate au platit 408 cel mai mult cu caloriferul deschis non stop 24 de ore din 24.
Nu stiu ,am facut sesizare la firma care ne factureaza caldura,la administratora si degeaba,eu tot cel mai mult platesc,in conditiile in care dam drumul la repartitoare doar cand venim de la servici in toate camerele,as fi de acord sa platesc tot 536 ron doar caldura dar sa mearga caloriferul non stop 24 de ore din 24
Sunt membru intr-o aociatie de locatari,la bloc ANL din Constanta,deci inca suntem chiriasi,pana vor fi scoase la vanzare.Intrebarea mea este cum pot renunta la repartitoarele de calduradin apartamentul meu?Acestea au fost puse ulterior mutarii locatarilor in apartamente prin acordul nostru,nu existau inainte.Acum nu mai sunt multumit de repartitoare pentru ca am ajuns sa platesc cel mai mult din bloc,in conditiile in care factura pe tot blocul este de 5442 ron din care 2340 cheltuieli comune.aproape jumatate din factura o reprezinta cheltuielile comune si astea pentru ca ceilalti vecini nu dau consumul in mod corect.Citirea nu se face lunar sau trimestrial,sau o data pe anotimp,de cand locuim in bloc au fost citite doar o singura data.Nu mai vreau sa platesc minciunile si hotia vecinilor.Pot renunta ,chiar daca sunt singurul care vreau sa renunt la repartitoare,MOMENTAN.Daca da precizati-mi si mie legea sau articolul de lege pe care sa-l pot invoca.
Va multumesc
Răspuns la discuția contestatie desfacere CIM
Va multumesc pentru raspuns, dar eu ma refer la perioada dintre momentul depunerii contestatiei lui(a angajatului surprins ca fura) si momentul pronuntarii Instantei asupra contestatiei lui de desfacere a CIM. Pentru ca el a contestat decizia de desfacere a CIM, nu fapta comisa, Instanta urmand sa se pronunte asupra faptei lui de furt sau cum o va incadra ea, ulterior.Deci ce se intampla in aceasta perioada? Trebuie sa-l mentin ca salariat? CIM e suspendat pana la pronuntarea sentintei definitive si irevocabile ?Sau CIM e desfacut cum a decis Angajatorul?
Este adevarat ca, chiar si cazul in care un angajat este prins ca fura (camere de luat vederi sau flagrant delict realizat de portar si agent de paza) angajatul respectiv nu poate fi concediat pana nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in acest sens?
Si daca angajatul respectiv contesta decizia de desfacere a CIM pe perioada nedeterminata in termenul legal de 15 zile la instanta corespunzatoare, pe perioada judecarii pe fond a cazului, decizia de desfacera a CIM se suspenda? angajatul trebuie reincadrat ? pana la pronuntarea sentintei definitive si irevocabile?
Adica cu alte cuvinte : chiar daca l-am prins ca fura , daca el contesta decizia de desfacere a CIM-ului,eu nu numai ca nu pot sa-i desfac CIM ,dar trebuie sa-l si mentin incadrat, pana la o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila? Chiar daca procesul poate dura si 1 an sau 2? Pai si daca dupa 2 ani Angajatorul nu mai exista pentru ca s-a desfiintat sau a dat faliment?