avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce conditii poate sa nu plateasca un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce conditii poate sa nu plateasca un angajator,administrator,director executiv sau reprezentant legal asigurarile sociale la bugetul de stat aferente salariatilor lui?

Are vreo raspundere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 24 Februarie 2012
Legea prevede in mod expres plata contributiilor sociale, chiar le denumeste contributii sociale obligatorii - titlul IX indice 2 Cod fiscal.
Bineinteles ca are raspundere deplina. Angajatorul are obligatia sa retina si sa vireze la bugetul de stat contributiile sociale, daca nu o face va plati majorari de intarziere, penalitati, risca controale din partea institutiilor abilitate, poate fi acuzat de evaziune fiscala.
Sunt mai multe motive din care nu platesc aceste contributii : lipsa banilor, reaua-vointa etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate plata taxe/impozite cu retinere la sursa manu12007 manu12007 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti cine este raspunzator pentru neplata taxelor cu retinere la sursa a salariilor (somaj, pensie, sanatate, impozit ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului pe salariu carmen58 carmen58 Din luna Mai pana in luna Decembrie 2007 nu am platit impozitul pe salariu aferent perioadei nici pana astazi .Am platit doar la ITM pentru cartea de munca pe ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor angajatului ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca neplata contributiilor angajatilor este caz penal? Daca exista asa ceva puteti sa specificati si pasajul respectiv? Multumesc ... (vezi toată discuția)