avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate CristiVL

Activitate CristiVL

Buna ziua ,
Am cumparat un telefon , l-am folosit 2 luni , l-am revandut dorind sa imi cumpar alt model . Acum 2 zile am fost contactat de politie si de cumparatorului telefonului spunandu-mi-se ca telefonul a fost furat . Le-am relatat acestora exact cum l-am cumparat , tot ce stiu de vanzator este numele lui si nr de telefon ( care nu mai stiu daca este valabil doarece au trecut cateva luni de atunci ) . Eu cand l-am cumparat am fost insotit de 3 prieteni , am specificat acest lucru si in declaratia de la politie .
In clipa asta eu ma consider o victima la fel ca si baiatul care l-a cumparat de la mine , amandoi am cumparat telefonul cu buna credinta nestiind ca este un bun furat .
Tot ce vreau sa stiu de la dumnevoastra este daca doamne fereste politia nu mai gaseste persoana de la care l-am cumparat eu , ce se poate intampla ?
Astept un raspuns din partea dumnevoastra , va multumesc anticipat .
tudorvaleriu a scris:

Nu va poate da in judecata decat daca ati furat ceva din unitate sau aveti ceva lipsa in gestiune. In rest nu vi se intampla nimic chiar daca va ameninta cu judecata.

auziti dar ca sa fiu mai sigur pt cele 15 zile care mai trebuiesc lucrate ( pana la expirarea contractului de 2 luni ) imi pot baga un concediu medical ? ce ma-ti sfatuii . va multumesc inca odata . stima

tudorvaleriu a scris:

1. Sanatatea dvs. face mai mult decat orice pe lume.
2. Daca nu mai doriti, de maine nu va mai duceti la serviciu.
3. Cea mai mare sanctiune care vi se poate da este aceea de concediere disciplinara (art.61a din Codul muncii). O sa va cheme la comisia de cercetare disciplinara, dvs. nu va duceti si urmeaza concedierea.
4. Singurul necaz este ca in aceste conditii nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

Va multumesc mult domnule Tudor , mi-ati luat o piatra dupa inima .. este primul meu loc de munca si contractul este pe 2 luni ( perioada determinata cum am precizat mai sus ) deci nu beneficiam nici de somaj .. vreau doar sa scap de oameni astia atata tot , sa imi pot gasi alt loc de munca si sa nu imi faca rau sa ma dea in judecata daca nu vin cele 15 zile de preaviz ..sau pe cine stie ce motive inventate de ei...sau mai stiu eu ce ....
freeelis a scris:

CristiVL a scris:

Va rog din suflet sa ma ajutati , am contract pe perioada DETERMINATA pe 2 luni mai am 15 zile pana imi expira ...si nu vreau sa ma mai duc deloc pt ca fiecare zi a mea petrecuta la locul de munca esre un CALVAR , am dus demisia dar se pare ca nu vor sa mi-o accepte , daca de maine nu ma mai duc deloc deloc...mi se poate intampla ceva ? ce pot sa imi faca ? mentionez ca nu am gestiune..nu am semnat pt nimic..adica nu am luat nimic aupra mea ..va rog mult nu neglijati of-ul meu si ajutati-ma cu cateva ideei si sfaturi . va multumesc din suflet !

1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.

bun... va multumesc mult pt raspunsuri... dar chiar nu mai pot rezista o secunda in firma aia ...cu injuraturi si batjocara NON STOP contractul meu expira peste 15 zile exact atat ar tine si preavizul nu? dar eu simt ca numai pot... nu as mai vrea sa ma duc de maine . Asta era curiozitatea mea daca in mintea lor bolnava ma pune sa platesc ceva ? mentionez inca odata ca eu nu am semnat nici o gestiune nu am luat nici un bun inprimire . .. sunt niste oameni periculosi si mi-e frica ca imi fac ceva ..ma pun sa platesc ceva pur si simplu ma simt terorizat de ei .

bun... va multumesc mult pt raspunsuri... dar chiar nu mai pot rezista o secunda in firma aia ...cu injuraturi si batjocara NON STOP contractul meu expira peste 15 zile exact atat ar tine si preavizul nu? dar eu simt ca numai pot... nu as mai vrea sa ma duc de maine . Asta era curiozitatea mea daca in mintea lor bolnava ma pune sa platesc ceva ? mentionez inca odata ca eu nu am semnat nici o gestiune nu am luat nici un bun inprimire . .. sunt niste oameni periculosi si mi-e frica ca imi fac ceva ..ma pun sa platesc ceva pur si simplu ma simt terorizat de ei .
Da scrie de preaviz , in caz ca nu ma mai duc in perioada de preaviz ce pot patii? acum stiu ca vor sa plec si imi vor face viata un chin... ma pot da in judecata cu ceva sa imi ceara ceva prejudicii de ori natura ? va multumesc din suflet pt ajutor...
Va rog din suflet sa ma ajutati , am contract pe perioada DETERMINATA pe 2 luni mai am 15 zile pana imi expira ...si nu vreau sa ma mai duc deloc pt ca fiecare zi a mea petrecuta la locul de munca esre un CALVAR , am dus demisia dar se pare ca nu vor sa mi-o accepte , daca de maine nu ma mai duc deloc deloc...mi se poate intampla ceva ? ce pot sa imi faca ? mentionez ca nu am gestiune..nu am semnat pt nimic..adica nu am luat nimic aupra mea ..va rog mult nu neglijati of-ul meu si ajutati-ma cu cateva ideei si sfaturi . va multumesc din suflet !

Buna ziua ,

Va multumesc mult pt ajutor ...deci sunt in regula nu sunt la ( negru ) ? multumesc incaodata .
Buna ziua ,
Am si eu o problema , am incheiat un contract cu un S.R.L pe 2 luni de zile si nu am viza ITM-ului pe el ... cu toate astea am facut vizita medicata ...etc .Angajatorul mi-a spus ca numai este nevoie de viza ITM-ului... este normal? are dreptate ..sau risc sa muncesc 2 luni degeaba? mentionez ca am si eu o copie acasa dupa contract semnata si stampilata . Va rog daca va pricepeti nu ocoliti mesaju meu chiar am nevoie de un sfat .
Va multumesc anticipat
Cu stima , Cristi
Buna ziua , ma scuzati ca ma bag in discutie dar am si eu o problema sa zic asemanatoare , am incheiat un contrcat cu un S.R.L pe 2 luni de zile si nu am viza ITM-ului pe el ... cu toate astea am facut vizita medicata ...etc .Angajatorul mi-a spus ca numai este nevoie de viza ITM-ului... este normal? are dreptate ..sau risc sa muncesc 2 luni degeaba? mentionez ca am si eu o copie acasa dupa contract semnata si stampilata . Va rog daca va pricepeti nu ocoliti mesaju meu chiar am nevoie de un sfat . Cu stima , Cristi