avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un telefon care s-a dovedit a fi furat , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un telefon care s-a dovedit a fi furat , va rog un sfat , multumesc

Buna ziua ,
Am cumparat un telefon , l-am folosit 2 luni , l-am revandut dorind sa imi cumpar alt model . Acum 2 zile am fost contactat de politie si de cumparatorului telefonului spunandu-mi-se ca telefonul a fost furat . Le-am relatat acestora exact cum l-am cumparat , tot ce stiu de vanzator este numele lui si nr de telefon ( care nu mai stiu daca este valabil doarece au trecut cateva luni de atunci ) . Eu cand l-am cumparat am fost insotit de 3 prieteni , am specificat acest lucru si in declaratia de la politie .
In clipa asta eu ma consider o victima la fel ca si baiatul care l-a cumparat de la mine , amandoi am cumparat telefonul cu buna credinta nestiind ca este un bun furat .
Tot ce vreau sa stiu de la dumnevoastra este daca doamne fereste politia nu mai gaseste persoana de la care l-am cumparat eu , ce se poate intampla ?
Astept un raspuns din partea dumnevoastra , va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:04, 19 Martie 2013
Poliţia nu vă poate acuza de furt. E limpede.

În privinţa pagubei, îşi găsesc aplicare prevederile art.937 C.civil:

Art. 937. -
(1) Persoana care, cu bună-credință, încheie cu un neproprietar un act translativ de proprietate cu titlu oneros având ca obiect un bun mobil devine proprietarul acelui bun din momentul luării sale în posesie efectivă
(2) Cu toate acestea, bunul pierdut sau furat poate fi revendicat de la posesorul de bună-credință, dacă acțiunea este intentată, sub sancțiunea decăderii, în termen de 3 ani de la data la care proprietarul a pierdut stăpânirea materială a bunului
(3) Dacă bunul pierdut sau furat a fost cumpărat dintr-un loc ori de la o persoană care vinde în mod obișnuit bunuri de același fel ori dacă a fost adjudecat la o licitație publică, iar acțiunea în revendicare a fost introdusă înăuntrul termenului de 3 ani, posesorul de bună-credință poate reține bunul până la indemnizarea sa integrală pentru prețul plătit vânzătorului

Dacă nu vă aflaţi în situaţia de mai sus, nu vă rămîne altceva de făcut decît să vă îndreptaţi împotriva celui de la care aţi cumpărat. Aici îşi va găsi aplicare proverbul prinde orbul, ...

Chilipirurile se dovedesc, cel mai adesea, a fi mai scumpe decît par la prima vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat ca autoturismul pe care l-am cumparat cu acte in regula apartine altcuiva pepar pepar Buna seara ,acum un an am achizitionat un autoturism cu acte in regula iar acum 2 zile am fost chemat la furturi auto sa dau o declaratie ,modalitatea prin ... (vezi toată discuția)
Actiunea posesorie triton10 triton10 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce mijloace juridice are la indemana proprietarul unui imobil, a carui posesie este tulburata de peste un an, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto furat, propunere de intelegere cu proprietarul real MirceaBatranul MirceaBatranul Am cumparat un autoturism din Germania. L-am introdus in RO si la RAR s-a constatat ca apare in baza Interpol e furat, iar actele autoturismului au fost ... (vezi toată discuția)