Buna seara ,acum un an am achizitionat un autoturism cu acte in regula iar acum 2 zile am fost chemat la furturi auto sa dau o declaratie ,modalitatea prin care am intrat in posesia autoturismului,nu are rost sa va plictisesc cu amanunte care se stiu ,ce este mai rau autoturismul pe care sint propietar cu acte in regula apartine unei firme de leasing care urmaresc auto de 5 luni de zile . Pe numele celui care sa facut leasingu sa deschis un dosar penal in care eu am fost citat ca martor ,mentionez ca nu-l cunosc deoarece eu sint al 4 priopetar.
INTREBARE ati mai intilnic cazuri similare ,pot ramine fara masina chiar daca eu sint cumparator de buna credinta .Multumesc .
Dac sunteti cumparator de buna credinta , cu acte valabile de inmatriculare ( verificare acte si serie RAR, politie, etc.) , consider ca, nu vi se poate lua masina sub niciun mod.
Dobândirea proprietăţii mobiliare prin posesia de bună-credinţă
(1) Persoana care, cu bună-credinţă, încheie cu un neproprietar un act translativ de proprietate cu titlu oneros având ca obiect un bun mobil devine proprietarul acelui bun din momentul luării sale în posesie efectivă.
(2) Cu toate acestea, bunul pierdut sau furat poate fi revendicat de la posesorul de bună-credinţă, dacă acţiunea este intentată, sub sancţiunea decăderii, în termen de 3 ani de la data la care proprietarul a pierdut stăpânirea materială a bunului.
(3) Dacă bunul pierdut sau furat a fost cumpărat dintr-un loc ori de la o persoană care vinde în mod obişnuit bunuri de acelaşi fel ori dacă a fost adjudecat la o licitaţie publică, iar acţiunea în revendicare a fost introdusă înăuntrul termenului de 3 ani, posesorul de bună-credinţă poate reţine bunul până la indemnizarea sa integrală pentru preţul plătit vânzătorului.
Dupa cu se vede in lege, este foarte important locul si persoana de la care ati cumparat bunul. Daca nu se incadreaza in prevederile de mai sus, puteti ramane fara masina si riscati sa nu va mai recuperati nici pretul platit pe ea.