Ce sanse am sa trag la raspundere intr-un proces civil(drepturi de autor), atat o firma cat si pe reprezentantul ei?!
Ma gandesc ca daca mi se va admite actiunea si voi obtine daunele solicitate..poate firma nu are nimic in patrimoniu..si nu va avea cum sa raspunda material.Asa ca ma gandesc sa fac in asa fel incat sa raspunda si unul dintre asociati(cel vinovat initial de incalcarea drepturilor mele de autor) cu bunurile sale proprii.
In drept pe ce sa merg in afara Legii 8/1996?
Poate vine cineva cu idei!
Multumesc
Buna ziua!
Am si eu urmatoarele intrebari privind timbrajul
Cum se timbreaza mai multe capete de cerere intr-o actiune civila
1-Discriminare
2-protectia consumatorului
3-obligatia de a face-nu exista val patrimoniala
4-daune cominatorii in fav statului
Stiu doar ca am fost pus sa platesc 2 taxe a cate 8 lei fiecare, fara sa inteleg ptr care capete de cerere.
Si inca o problema
Daca nu m-am prezentat la termenul la care trebuia sa vin cu chitanta de plata a timbrajului, normal era sa se respinga actiunea.S-a amanat cauza , iar la termenul urmator nu mi s-a luat in consideratie chitanta, chiar daca ea era data ca fiind emisa inaintea termenului la care trebuia sa ma prezint...Cu toate astea, a fost depusa la dosar.Prin exceptie invocata de partea adversa 2 dintre capete au fost respinse ptr netimbraj.Cu toate astea, in sala, intr-o alta speta similara(neplata in termen a taxei de timbru)...s-a admis plata cu intarziere..adica s-a impus partii sa plateasca in termen de 7 zile.
Buna ziua!
In ziua in care am ridicat sentinta definitiva, anterior intrarii in posesia ei, am depus recurs.Asta se intampla ieri, 30 martie.
Astazi am fost la judecatorie sa imi legalizeze sentinta.
Mi-au comunicat ca tot ieri au trimis recursul(nemotivat) la tribunal
Ce sanse am dat fiind ca sentinta este definitiva si nu irevocabila.
Am inteles ca nu mai am nicio cale de atac, dar este posibil ca intr-o speta penala in care se da rezolutie de NUP, mentinuta de prim procuror,sa nu ai dreptul la o cale de atac impotriva unei sentinte data pe fond??!!!
Sa inteleg ca judecatorii din primia instanta sunt dumnezei??!!!
Mai ales cand cel care a pronuntat sentinta a fost recuzat si are si o plangere penala din partea petentului???!!!
Poate ma lamuriti dvs!!!!
Multumesc ptr raspuns.Am verificat Cpp si este corect!
Numai ca am o nelamurire.
In urma cu un an o cunostiinta a avut o speta similara(plangere in conf cu 278 ind.1), tot la aceeasi judecatorie.Si totusi, sentinta s-a pronuntat cu drept de recurs.
De ce in acest caz sent este definitiva? Cumva ca urmare a noului cod de pr penala unde s-a restrans dreptul cailor de atac?
Totusi, art 385/1 privind recursul...la lit a) scrie ca pot fi atacate cu recurs sentintele pronuntate de judecatorii, ceea ce confirma cele scrise mai sus...
Exista posibilitatea ca judecatorii sa decida diferit? doar in ambele cazuri era plangere impotriva rezolutiei date de procuror(NUP)..ambele respinse ca neintemeiate
V-as fi recunoscator daca m-ati lamuri
Este legal..ca posibil vad ca este!!!..ca o instanta de fond(respectiv judecatorie) sa pronunte o sentinta penala definitiva, fara dreptul unei cai de atac, impotriva unei plangeri a rezolutiilor/ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata?
Ce e de facut?
Cer revizuire sau merg direct la CEDO dupa care cer revizuirea?
Ce sanse am in revizuire??!!! Sunt aproape 3 luni de la pronuntarea acestei sentinte pe care nici macar nu mi-au comunicat-o ci am ridicat-o personal!
Oricum, in cateva zile intentez proces ptr discriminare.
Astept sfaturi competente
Astept oferte< pro bono> ale unor avocati buni.Promit sa-i fac celebrii cu cazurile mele...X-(
Va multumesc!
Am dat in judecata proprietarul unui site.
In actiune am indicat numele sau si adresa, dar nu am specificat ca are calitate de pers juridica(pfa)., si nu am indicat codul sau fiscal si nr inregistrare Reg Com. ptr ca nu erau consemnate pe site.
Avocatul sau a ridicat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.
Actiunea mi-am intemeiat-o in baza OG 21/1992 privind protectia consumatorului.
Va rog sa-mi sugerati cum sa cer respingerea acestei exceptii, ce prevederi legale sa invoc.
Rog raspuns urgent ptr ca am termen sapt viitoare.
Multumesc binevoitorilor
Am introdus la judecat o cerere de ordonanta presedintiala.Instanta si-a declinat copetenta in favoarea Tribunalui.Sentinta este irevocabila
Ce urmeaza? Dosarul va fi trimis de judecatorie la Tribunal, sau va trebui ca eu sa introduc o noua cerere de ordonanta direct la Tribunal?
Va multumesc