avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Activitate adelinarr

Activitate adelinarr

Răspuns la discuția taxa auto
imi poate cineva raspunde la ?
merci mult
Discuție taxa auto
buna
as dori sa cumpar o masina inmatriculata in franta, proprietarul actual nu a inmat in RO, si a dat statul in judecata pentru taxa auto, sentinta ar trebui sa iasa in decembrie, daca eu o cumpar acum pot circula cu ea asa neinmatriculata? sau ce ar trebui sa fac?
si care sunt pasii unei astfel de tranzactii?
multumesc mult
Răspuns la discuția conditii pensionare
va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna pensie anticipata fara penalizare, adica nu va fi afectata valoarea pensiei? Si care este nr de lege care reglementeaza acest caz?
multumesc
Răspuns la discuția conditii pensionare
femeie: 14.10.1954
buna ziua
as dori sa supun atentiei dvs un caz legat de o posibila pensionare:
o persoana este disponibilizata din [...] incepand cu 1 septembrie, a lucrat 37 ani si 3 luni plus inca 3 luni care nu sunt trecute in cartea d emunca dar exista dovezi astfel ca se pot fi trecute si ele ca vechime. De la 1 septembrie este 6 luni in somaj tehnic. Dupa aceasta perioada poate depune dossarul pentru pensie de drept?
Din cate stiu eu anul trecut o persona s-a putut pensiona de drept, avand lucrata o perioada de 37 ani si 10 luni, acum mai este valavil acest caz?
multumesc anticipat

buna ziua
buna ziua
situatia sta in felul urmator:
sunt angajata la o firma de 4 luni si mi-au psus ca se fac reduceri si ca voi intra de azi in concediu de odihna si apoi in preaviz , asta pentru a nu-mi pierde concediul de odihna deoarece ei nu plaesc zilele nestate. In aceste conditii as vrea sa stiu cu ce litera trebuie sa-mi faca lichidarea pentru a putea primi somaj si daca beneficiez de somaj avand in vedere ca inainte nu mai am decat inca 3 luni in care am lucrat cu carte de munca.
Cam asta ar fi in linii mari , multumesc

buna ziua
care sunt conditiile care trebuie indeplinite pentru ca o persoana sa primeasca somaj?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția copii nascuti in strainatate
buna ziua
merci mutl pentru urarre
din cate inteleg si dvs locuiti in spania?
daca stiti ma puteti informa unde si acte imi trebuie pentru a -i face certificat de nastere aici in spania?
oare unde trebnuie sa ma adresez?
multumesc mult
buna ziua
am o intrebare:
Care este procedura obtinerii unui certificat de nastere pentru un copil nascut ins strainatate:
trebuie facut mai intai in tara unde s-a nascut si dupa aceea in Romania si daca da , de ce acte avem nevoie ( copilul s-a nascut in Spania),
daca trebuie facut numai in Romania de ce act avem nevoie din spania pentru a-l putea intocmi?
multumsc anticipat
buna seara

dupa noul cod al muncii pentru o mama care iese din concediul de ingrijire copil angajatorul este obligat sa o mai reangajeze pe acelasi post sau nu? poate intra in somaj la cerere sau poate fi data de catre angajator direct in somaj?
ms mult