avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate ADRIAN48

Activitate ADRIAN48

Buna ziua ! Sunt functionar public in cadrul unei institutii publice judetene . I anul 2006 am obtinut o sentinta civila , ramasa definitiva si irevocabila , prin care mi s-a acordat contravaloarea tichetelor de masa.
Aceasta sentinta a fost pusa in aplicare de abia in luna august 2013 ( mai precis , pe 29 august !!) , dar pentru o suma mult mai mica decat cea stabilita de catre ordonatorul principal de credite ( Agentie Guvernamentala ) si remisa institutiei publice judetene sub forma de tabel . Institutia publica nu a tinut cont de sumele indicate de Ordonatorul principal de credite , a facut propriul sau calcul al sumelor pe care l-a trimis executorului . Acesta , la randul sau , nu a tinut sdeama de sumele calculate de Ordonatorul principal si a virat suma pe care a considerat-o reala bancii , neefectuand nici macar actualizarea legala a sumelor . S-a motivat prin aceea ca , legislatia mai noua prevede impozitarea tichetelor de masa , ignorandu-se voit principiul neretroactivitatii legii civile , precum si obligatia efectuarii actualizarii semestriale a sumelor datorate de catre institutia publica . Ce pot sa fac in faza actuala ? Imi pot r4ecupera diferenta ?
Răspuns la discuția Procedura prealabila
...atunci de ce se invoca tardivitatea introducerii actiunii in instanta ? repet , s-a platit sporul in 2010 in baza aceleiasi dispozitii / act administrativ , iar acum , in 2011 bde ce nu se mai plateste , actul nefiind revocat , nici modificat ?
Răspuns la discuția Procedura prealabila
sigur ca am de gand sa raspund prin introducerea unei actiuni in instanta de contencios dupa expirarea termenului legal de raspuns la plangerea mea prealabila ...raspunsul a venit total aiurea , ca de obicei ; chipurile , fiind drepturi salariale , nu se platesc , dar asta , in conditiile cand toti ceilalti colegi primescx spor...
Răspuns la discuția Procedura prealabila
Da, eu nu contest actul administrativ , ptr ca insasi emiteres lui subintelege plata suplimentului de spor ; eu contest doar neplata acestuia ulterioara...
..' Printr-un act administrativ (Dispozitie) , institutia publica mi-a repartizat sarcini de serviciu noi si suplimentare , in temeiul carora am inlocuit alta persoana , pe perioada concediului de odihna a acesteia ; acea persoana beneficiaza de un spor de 75% din salariul de baza pentru conditii deosebit de periculoase , in timp ce eu beneficiez de un spor de doar 50% la locul de munca unde imi desfasor activitatera in mod curent . Unitatea refuza sa imi plateasca diferenta de 25% spor ,pe perioada cand lucrez ca inlocuitor al colegului , pe perioada concediului acestuia ...eu nu vreau sa atac actul administrativ , ci doar sa mi se plateasca diferenta de spor. Deci , ce mentionez in cererea de chemare in judecata ? Actul administrativ a fost emis in 2010 , dar in 2011 nu mi se plateste diferenta de spor , deci se poate considera ca tardiva introducerea procedurii prealabile?
Răspuns la discuția Raspuns la intampinare
P.S. Desigur ca in 2 exemplare , dar , totusi , aveam nevoie de confirmarea voastra ; exista un text de lege care sa sustina acest aspect ? intreb asta , deoarece "mi s-a dat peste nas"de cineva cu pretentii de practician al dreptului, cu faptul ca orice act de procedura se depune in 3 exemplare ...Multumesc mult de tot !

In cate exemplare trebuie depus la dosar un raspuns la intampinare , in conditiile in care exista un reclamant si un singur parat ? In 2 exemplare sau in 3 ?
Multumesc !
P.S. Desigur ca in 2 exemplare , dar , totusi , aveam nevoie de confirmarea voastra ; exista un text de lege care sa sustina acest aspect ? intreb asta , deoarece "mi s-a dat peste nas"de cineva cu pretentii de practician al dreptului, cu faptul ca orice act de procedura se depune in 3 exemplare ...