avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procedura prealabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procedura prealabila

..' Printr-un act administrativ (Dispozitie) , institutia publica mi-a repartizat sarcini de serviciu noi si suplimentare , in temeiul carora am inlocuit alta persoana , pe perioada concediului de odihna a acesteia ; acea persoana beneficiaza de un spor de 75% din salariul de baza pentru conditii deosebit de periculoase , in timp ce eu beneficiez de un spor de doar 50% la locul de munca unde imi desfasor activitatera in mod curent . Unitatea refuza sa imi plateasca diferenta de 25% spor ,pe perioada cand lucrez ca inlocuitor al colegului , pe perioada concediului acestuia ...eu nu vreau sa atac actul administrativ , ci doar sa mi se plateasca diferenta de spor. Deci , ce mentionez in cererea de chemare in judecata ? Actul administrativ a fost emis in 2010 , dar in 2011 nu mi se plateste diferenta de spor , deci se poate considera ca tardiva introducerea procedurii prealabile?
Cel mai recent răspuns: ADRIAN48 , utilizator 13:39, 25 Martie 2011
deci sa inteleg ca dvs nu contestati actul de numire ci doar neplata sporului aferent noului post suplimentar?

Nu mai bine va cautati un avocat sa va faca el actiunea decat sa o bajbaiti dvs?
dvs ati facut cerere scrisa pt plata acestei diferente de spor? ati primit raspuns scris la cererea dvs? de la primirea raspunsului puteti promova actiune in instanta pt ca institutia sa fie obligata sa va plateasca diferenta.
Da, eu nu contest actul administrativ , ptr ca insasi emiteres lui subintelege plata suplimentului de spor ; eu contest doar neplata acestuia ulterioara...
sigur ca am de gand sa raspund prin introducerea unei actiuni in instanta de contencios dupa expirarea termenului legal de raspuns la plangerea mea prealabila ...raspunsul a venit total aiurea , ca de obicei ; chipurile , fiind drepturi salariale , nu se platesc , dar asta , in conditiile cand toti ceilalti colegi primescx spor...
...atunci de ce se invoca tardivitatea introducerii actiunii in instanta ? repet , s-a platit sporul in 2010 in baza aceleiasi dispozitii / act administrativ , iar acum , in 2011 bde ce nu se mai plateste , actul nefiind revocat , nici modificat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume de bani din hotarari judecatoresti Ana2014 Ana2014 Buna seara, Institutia la care lucrez a primit hotararile judecatoresti prin care recuperam niste diferente banesti din anii anteriori. Cei care nu se ... (vezi toată discuția)
Completare actiune luxury luxury In cazul in care actiunea in contencios administrativ prin care s-a solicitat anularea unor decizii de impunere a fost inregistrata in termenul de prescriptie ... (vezi toată discuția)
La decizia de sancționare a unui funcționar public este obligatorie procedura prealabila la emitentul deciziei? iolanda15 iolanda15 La decizia de sancționare a funcționarului public este obligatorie îndeplinirea procedurii prealabile de contestare la emitentul deciziei, conducătorul ... (vezi toată discuția)