avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecatoresc a micsorat suma datorata de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecatoresc a micsorat suma datorata de catre debitor

Buna ziua ! Sunt functionar public in cadrul unei institutii publice judetene . I anul 2006 am obtinut o sentinta civila , ramasa definitiva si irevocabila , prin care mi s-a acordat contravaloarea tichetelor de masa.
Aceasta sentinta a fost pusa in aplicare de abia in luna august 2013 ( mai precis , pe 29 august !!) , dar pentru o suma mult mai mica decat cea stabilita de catre ordonatorul principal de credite ( Agentie Guvernamentala ) si remisa institutiei publice judetene sub forma de tabel . Institutia publica nu a tinut cont de sumele indicate de Ordonatorul principal de credite , a facut propriul sau calcul al sumelor pe care l-a trimis executorului . Acesta , la randul sau , nu a tinut sdeama de sumele calculate de Ordonatorul principal si a virat suma pe care a considerat-o reala bancii , neefectuand nici macar actualizarea legala a sumelor . S-a motivat prin aceea ca , legislatia mai noua prevede impozitarea tichetelor de masa , ignorandu-se voit principiul neretroactivitatii legii civile , precum si obligatia efectuarii actualizarii semestriale a sumelor datorate de catre institutia publica . Ce pot sa fac in faza actuala ? Imi pot r4ecupera diferenta ?
Cel mai recent răspuns: Vasile Vatamanescu , Avocat 11:44, 30 August 2013
Sugerez actiune in raspundere impotriva executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personalitate juridica! elvercris elvercris Buna ziua!Ce conditii sau conform carei reglementari o institutie publica poate avea personalitate juridica si care este nr minim de persoane angajate? Va ... (vezi toată discuția)
Drepturi din ccm Goguvoinicu Goguvoinicu Buna dimineata! Ce parere aveti despre faptul ca o institutie publica are prevazut in contractul colectiv de munca incheiat cu salariatii sume de bani ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare/ contract prestari servicii annaanei annaanei Buna seara, va rog, am nevoie de o lamurire. O firma de consultanta, poate incheia o forma de colaborare/ contract de prestrai servicii cu o institutie ... (vezi toată discuția)