avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate auraiulia

Activitate auraiulia

copiii cu varsta pana in 16 ani pot calatori singuri, in afara localitatii de domiciliu, cu noua declaratie?
sau trebuie insotiti de un adult?
Răspuns la discuția Impozit pt vouchere de vacanta
mi-e greu sa cred, pt ca, anul trecut mi s-au retinut 189 lei , avand salariul de incadrare 2341 lei. .adevarul e ca, n-am vazut, de 9ani, de cand sunt asistent personal, cum arata un fluturas de salariu....banii fiindu-mi virati direct in contu' bancar
Buna ziua!
Ce impozit imi va fi retinut pt voucherele de vacanta, daca salariul meu este Gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - 2.706 lei brut si 1.609 lei net (347 indemnizatia de hrana); Plus 16 lei din deducere. eu, initial, primesc 1625 lei
Răspuns la discuția partaj mostenire
eu si fratii mei nu dorim sa cumparam casa si terenul, vrem sa ni se dea acea patrime sin casa si teren. ulterior, noi, pe terenul ce ni se cuvine, dorim sa construim o casa. se poate?....bineinteles , in baza unei autorizatii de construire. multumesc mult!
mama mea (decedata in 2008) a mostenit 1/4 din bunurile parintilor ei, decdati in '88 si '04. .in momentul de fata mai traiesc 2 surori ale mamei, iar un frate e decedat (2010)
abia acum se dezbate mostenirea dupa bunici. notarul ne-a adus la cunostinta ca, in actul de mostenitor, vor fi trecuti mostenitorii bunicilor, respectiv cei 4 copii pe care i-au avut.
dupa mama mea au ramas 3 mostenitori: eu, sora si fratele
cu acel certificat de mostenitor, pe care il vom obtine, ni s-a spus ca trebuie sa dezbatem partea ce ne revine, pt a o trece pe numele nostru.
intrebarea mea este: daca eu si fratii mei nu vrem sa vindem acea patrime din casa si teren, exista posibilitatea sa fim fortati de ceilalti mostenitori, sa vindem? putem intocmi carte funciara doar pe ceea ce ni se cuvine?...
multumesc anticipat pt raspuns!
sunt asistent personal pt fiica mea.
as dori sa stiu daca, pana la inceperea noului an scolar, vom primi tichetele de vacanta?