avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj mostenire

mama mea (decedata in 2008) a mostenit 1/4 din bunurile parintilor ei, decdati in '88 si '04. .in momentul de fata mai traiesc 2 surori ale mamei, iar un frate e decedat (2010)
abia acum se dezbate mostenirea dupa bunici. notarul ne-a adus la cunostinta ca, in actul de mostenitor, vor fi trecuti mostenitorii bunicilor, respectiv cei 4 copii pe care i-au avut.
dupa mama mea au ramas 3 mostenitori: eu, sora si fratele
cu acel certificat de mostenitor, pe care il vom obtine, ni s-a spus ca trebuie sa dezbatem partea ce ne revine, pt a o trece pe numele nostru.
intrebarea mea este: daca eu si fratii mei nu vrem sa vindem acea patrime din casa si teren, exista posibilitatea sa fim fortati de ceilalti mostenitori, sa vindem? putem intocmi carte funciara doar pe ceea ce ni se cuvine?...
multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: auraiulia , utilizator 17:12, 29 Martie 2019
Buna ziua,
Nu puteti fi obligati sa vindeti dar daca se va cere iesirea din indiviziune atunci fie solicitati INTREG imobilul si platiti sultele, ramanand singurii proprietari fie vor cere ei intreg imobilul dumneavoastra primind sultele.
in indiviziune fortata nu se poate sta si daca bunul nu este comod partajabil in natura atunci se poate obliga cel ce nu-i deacodd sa primeasca sulta lasand bunul.
eu si fratii mei nu dorim sa cumparam casa si terenul, vrem sa ni se dea acea patrime sin casa si teren. ulterior, noi, pe terenul ce ni se cuvine, dorim sa construim o casa. se poate?....bineinteles , in baza unei autorizatii de construire. multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)
Vânzare drept moștenire popcrys77 popcrys77 Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea problema, si va rog sa-mi raspundeți dacă se poate să fac următorul lucru: După decesul bunicului s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune Elenaz288 Elenaz288 Buna ziua, Am si eu o speta, sper sa ma puteti lamuri. Parintii nostri au decedat inainte de \'90, lasand celor 7 frati intreaga mostenire, respectiv o casa ... (vezi toată discuția)