In dorinta de a avea un imobil propriu, in data de 14.07.2014 am semnat un contract de antepriza cu un constructor pentru o casa la "cheie".(contractul a fost semnat doar intre mine si constructor fara martori sau in prezenta unui notar/avocat).
Termenul de finalizare al ceasteia conform contractului era data de 01.09.2014.
In respectivul contract de antepriza sunt prevazute aspecte legate de intarzieri in predarea casei; 0.1/zi din suma la care se vinde imobilul.
Tot in respectivul contract de antepriza sunt sectiuni legate de posibilitatea personalizarii casei, alegerea parchetului, gresiei etc. in suma furnizata de constructor, care se poate depasii dar se suporta de catre cumparator.
La jumatatea lunii august am fost la un notar impreuna cu constructorul pentru face antecontractul premergator actului de vanzare cumparare, act care expira la jumatea lunii septembrie, data la care imobilul trebuia sa fie gata conform contractului de antepriza si tot odata reprezenta data de la care ma puteam muta in imobil.
In acest moment nu sunt mutat in casa deoarece nu sunt finalizate lucrarile la aceasta, tin sa menzionez ca banii de la banca au intrat in contul constructorului la jumatatea lunii septembrie.
Avand in vedere cele de mai sus:
1. Pot actiona in justitie constructorul pentru depasirea termenului de predare prevazut in contract si ce sanse as avea de castig?
2. Punerea in functiune a instalatiilor de gaz, curent, apa respectiv testarea centralei termice; este de competenta mea sau a constructorului care vinde imobilul la cheie?
3. Inlocuirea, repararea, finisarea, repsectiv curatenia in casa dupa finalizarea lucrarilor in competenta cui intra?
In data de 07.02.2011 m-am angajat la o firma si am semnat cu acestia CIM pe perioada de 6 luni, pana la aceasta data nu am primit nici o copie dupa CIM-ul semnat desi am facut o cerere in acest sens.
Azi, 23.03.2011 am fost la ITM si in REVISAL nu figurez ca angajat la aceasta societate.
Intrebari : Dupa noua legislatie trebuie sa am o copie dupa contract la ITM ? Pe CIM trebuie sa apara stampila ITM ?
Cat timp dureaza introducerea unui angajat in REVISAL?
Tin sa mentionez ca am mai fost angajat dar nu am mai avut parte de o asemenea situatie, la celelalte job-uri CIM-ul imi era dat in maxim 2 saptamani cu stampila ITM.
M-am angajat la o firma ca ing. proiectant am semnat CIM-ul (pe perioada determnata de 6 luni) si FP. De la data semnarii 03.02.2011 ( cu incepere a atributiilor din data de 07.02.2011), eu nu am primit nici o copie, pana la 12.03.2011, din cele 3 semnate de mine. Nelamurirea mea este daca aceasta situatie este una normala, si care este termenul legal prin care angajatorul este obligat sa imi aduca o copie dupa CIM si FP?