In dorinta de a avea un imobil propriu, in data de 14.07.2014 am semnat un contract de antepriza cu un constructor pentru o casa la "cheie".(contractul a fost semnat doar intre mine si constructor fara martori sau in prezenta unui notar/avocat).
Termenul de finalizare al ceasteia conform contractului era data de 01.09.2014.
In respectivul contract de antepriza sunt prevazute aspecte legate de intarzieri in predarea casei; 0.1/zi din suma la care se vinde imobilul.
Tot in respectivul contract de antepriza sunt sectiuni legate de posibilitatea personalizarii casei, alegerea parchetului, gresiei etc. in suma furnizata de constructor, care se poate depasii dar se suporta de catre cumparator.
La jumatatea lunii august am fost la un notar impreuna cu constructorul pentru face antecontractul premergator actului de vanzare cumparare, act care expira la jumatea lunii septembrie, data la care imobilul trebuia sa fie gata conform contractului de antepriza si tot odata reprezenta data de la care ma puteam muta in imobil.
In acest moment nu sunt mutat in casa deoarece nu sunt finalizate lucrarile la aceasta, tin sa menzionez ca banii de la banca au intrat in contul constructorului la jumatatea lunii septembrie.
Avand in vedere cele de mai sus:
1. Pot actiona in justitie constructorul pentru depasirea termenului de predare prevazut in contract si ce sanse as avea de castig?
2. Punerea in functiune a instalatiilor de gaz, curent, apa respectiv testarea centralei termice; este de competenta mea sau a constructorului care vinde imobilul la cheie?
3. Inlocuirea, repararea, finisarea, repsectiv curatenia in casa dupa finalizarea lucrarilor in competenta cui intra?
Banuiesc ca ati cheltuit cateva zeci de mii de euro,nu credeti ca ar fi trebuit sa apelati la serviciile unui avocat anterior semnarii actelor sau macar in momentul in care ati observat ca nu sunt respectate clauzele contractuale de catre constructor.Nu se intelege din postarea dvs in ce stadiu se afla constructia,sunteti la fundatie,la rosu la gri,care sunt argumentele constructorului etc.Prezentati toate aceste aspecte unui av ,care dupa ce va studia si contractul respectiv va pate spune exact ce solutii aveti.Nu se pune problema de sanse doar ci si problema in cazul in care castigati aveti ce executa de la constructorul respectiv.Astfel de probleme tb tratate cu atentie fiind in joc sume importante ,din pacate pt o economie de cateva sute de euro nu ati beneficiat de o consultanta de specialitate pe care ar fi trebuit sa o aveti de la data semnarii contractului.Oricum succes !
Casa noua - ajutor
magyari
Povestea, pe scurt, este urmatoarea:
Am vazut niste case dragute, m-am interesat putin despre constructor, dupa care am batut palma. Ideea a fost sa semnam ... (vezi toată discuția)