Am cumparat o casa semifinisata in 2008 pt care am platit pana acum 60% din suma. Termenul de predare al casei era 31 ianuarie 2009 pe care l-am prelungit prin act aditional pana pe 15 septembrie 2009 pentru ca asa ne-a impus banca de la care am laut creditul pt a plati restul de bani. Nici pana azi nu e gata casa. Am aflat ca pe 15 mai trebuie sa se numeasca lichidatorul pt firma de la care am cumparat.(evident nu a termiant casa pt ca nu mai aveau bani).Am incercat sa ajungem la o intelegere cu vanztorul sa nu-i mai dam banii si sa ne lase casa asa cum e, dar nu vrea pt ca sustine ca lucrarile ramase nu fac cat banii ce trebuie sa-i mai dam noi. Adevarat, dar diferenta e cam de 10% din suma dupa informatiile pe car ele-am adunat noi, evident ca el paote obtine preturi mai bune pt ca are relatii, dar noi nu vrem sa mai lucram cu el, pt ca nu avem incredere ca-si va da interesul sa faca ceva de calitate. In contract sunt specificate niste penalitati daca nu preda casa(0,5% din suma). Deci moemntan el ne datoreaza noua bani. Ce sa facem acum?Nu vrem sa-l dam in judecata daca putem evita acest lucru pt ca am inteles ca taxa de timbru si expertizele sunt f scumpe si nu ne permitem momentan(avem si un bebe mic), in plus nu vrem sa ajungem prin tribunale pt ca e un lucru neplacut. Ne poate da el in judecata ca nu i-am platit restul banilor?Am vrea sa ne apucam sa ne terminam casa cu banii ce-i avem din credit dar ne este teama sa facem ceva ca sa se poata vedea care este stadiul in care ne-a lasat el casa si sa nu zica ca a facut mai mult. Totusi banca ne obliga in 6 luni sa terminam casa.....ce sa facem? ce ne sfatuiti?Putem comanda o expertiza judiciara care sa arate starea casei acum? nu poate fi ea contestata in instanta?
casa fiind a dvs, il notificati si il somati sa finalizeze casa sub sanctiunea rezilierii contractului de antepriza incheiat cu firma lui.. e de preferat sa consultati un avocat..el va poate indruma cel mai bine.. bafta multa
Am luat legatura cu un avocat, din pacate nu e specializat pe imobiliare, dar totusi ne-a spus ca daca nu vrea sa ajungem in instanta sa ne luam facturi pt toate lucrarile pe care le facem pe banii nsotri si erau stipulate in contractul de vanzare cumparare. Dar stiti ca pe factura nu scrie ca eu am cumparat o contrala termica pt respectiva adresa....si ne contesta facturile pt ca nu se paote dovedi unde au fost folosite produsele. Hai ca la o centrala termica poti identifica un cod cevacare sa apara in factura si se poate vedea la fata locului ca exista , dar la un sac de ciment nu mai poti dovedi ca cel din factura este pus in opera de tine si nu de constructorul care esre si vanzatorul.
raspund d-nei avocat CristeaȘ Avem contract de vanzare cumparare, nu doar antecontract, in plus suntem intabulati pe acesta proprietate si am platit deja impozit pe ea.
Daca imobilul este intabulat pe numele dumneavoastra, sunteti proprietari.
Inteleg ca vanzatorul este sub procedura lichidarii judiciare. Luati legatura cu lichidatorul (vanzatorul nu mai poate face nimic in acest sens, el nemaiavand dreptul de a-si administra firma) si solicitati inscrierea creantei dumneavoastra (daca o puteti cuantifica, eventual chiar prin instanta) la masa credala. Obligatia pe care vanzatorul o mai avea fata de dumneavoastra va fi platita sau nu in functie de sumele ramase dupa lichidarea averii debitorului.