avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez de doua luni la o firma si nu am contract copia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez de doua luni la o firma si nu am contract copia dupa CIM

Buna ziua,

In data de 07.02.2011 m-am angajat la o firma si am semnat cu acestia CIM pe perioada de 6 luni, pana la aceasta data nu am primit nici o copie dupa CIM-ul semnat desi am facut o cerere in acest sens.
Azi, 23.03.2011 am fost la ITM si in REVISAL nu figurez ca angajat la aceasta societate.
Intrebari : Dupa noua legislatie trebuie sa am o copie dupa contract la ITM ? Pe CIM trebuie sa apara stampila ITM ?
Cat timp dureaza introducerea unui angajat in REVISAL?
Tin sa mentionez ca am mai fost angajat dar nu am mai avut parte de o asemenea situatie, la celelalte job-uri CIM-ul imi era dat in maxim 2 saptamani cu stampila ITM.
Cel mai recent răspuns: bogdanb84 , utilizator 14:24, 24 Martie 2011
Da trebuie sa aveti o copie dupa cim si nr de inregistrare in revisal .
Un angajat trebuie sa fie inregistrat in revisal cel tarziu cu o zi inainte de a incepe efectiv lucrul .
1. In momentul semnarii unui CIM trebuie sa primiti si dvs. un exemplar, fara stampila de inregistrare la ITM (de la 01.01.2011 acestea nu se mai duc la ITM pe suport de hartie).
2. Angajatorul risca o sanctiune contraventionala daca nu inregistreaza CIM in Revisal cu o zi inainte de inceperea activitatii salariatului.
3. De aceea trebuie sa faceti o sesizare la ITM.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca corect?sau ''fals'' angajator? iuli113 iuli113 buna..se poate ca pt o persoana care are contract de munca din februarie 2011 si sa nu aiba viza ITM pe contract sa fie valabil contractul si sa i se fie virat ... (vezi toată discuția)
Am semnat cim-ul dar nu am primit nici o copie a lui bogdanb84 bogdanb84 M-am angajat la o firma ca ing. proiectant am semnat CIM-ul (pe perioada determnata de 6 luni) si FP. De la data semnarii 03.02.2011 ( cu incepere a ... (vezi toată discuția)
Angajare legala? Wosret Wosret Buna seara, Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General ... (vezi toată discuția)