...sunt mult mai multe aspete gresite,decizia nu este motivata in drept si in fapt,in decizie sunt trecute doua articole:31 alin.3 si 61 lit d,dar in revisal au inregistrat doar art 31(putem vb chiar de inselaciune,de fals)si apoi art 286.oricum in contestatia depusa la tribunal sunt prevazute toate "slabiciunile"acestei decizii.voi reveni oricum cu noutati dupa mediere,e ceva nou si nu stiu cum voi aborda aceasta sesiune de mediere,sper sa ma descurc
va multumesc tare mult de raspunsuri si vreau sa va mai iintreb cate ceva.
-eu am facut o contestatie la tribunal si acum astept prima infatisare,dar intre timp am apelat si la un mediator,firma la care am fost angajata a raspuns pozitiv(dupa ce au aflat de instanta) si ne vom intalnii la mediere.Cat timp a durat pentru colega dvs intreg procesul ,cu recurs cu tot,pt a avea toate datele pt mediere????
-am mai descoperit o "greseala" in decizia primita si anume,nu respecta cerinta art.269 privind "competenta materiala si teritoriala" si anume sa ma adresez instantei competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul reclamantul,deoarece angajatorul mentioneaza in decizie tribunalul unde isi are sediul firma.
Sper sa am castig de cauza si va doresc de asemenea succes.
referitor la actele pe care le-am primit de la firma la care am fost angajata,eu am semnat ceva si mi-i s-a inmanat ceva...iar ei au inregistrat altceva .adica am primit o decizie si s-a inregistrat in Revisal altceva.mie imi suna a inselaciune,asa e????
Multumesc.
Nu am fost evaluata,mai mult decat atat nici in regulamentul intern nu sunt prevazute criteriile de evaluare.In fisa postului,asa cum v-am mai spus am atributii de vanzatoare nu de manager,deci nu poate fi cazul ca nu as fi indeplinit aceste cerinte.Mai vreau sa specific ca desi sunt angajata din iulie ,pana acum nu mi-a fost adusa la cunostinta,de catre conducerea firmei ,ca ar fi vreo problema in munca depusa de mine.Sunt cerinte care mie nu mi-au fost aduse la cunostiinta ,nici verbal ,nici in scris
Astazi am primit o decizie de incetare a contractului de munca in perioada de proba in baza art.31 alin(3) si art 61 lit d din codul muncii.Functia mea in cadrul firmei era de director magazin.Fisa postului pe care am primit-o si semnat-o este banala,ca si a unui vanzator .Nu se specifica nimic din atributiile care se presupune acum ca le-as fi avut.Mai scurt,nu mi-i s-a adus la cunostinta nimic din ceea ce spun acum ca nu am facut.
Intrebarea mea e ,daca as putea sa atac in instanta aceasta decizie ,si daca as putea avea un castig de cauza.
Multumesc.
Eu m-am gandit sa fac o adresa catre conducerea AJOFM pentru a-mi modifica ocupatia in baza lor de date ,avand la baza ultima pozitie ocupata in cadrul muncii.Cunosc cazuri ,care la fel ca mine ,nu au depus la dosar alte acte studii decat mine,si au avut ca incadrare postul de asistent manager si asta au si in carnetul de somaj.Cu alte cuvinte la unii se poate la altii nu?
Buna ziua!
Incepand cu data de 27.02.2012 am ajuns in situatia de a intre in somaj.Mi-am pregatit dosarul cu acte pt somaj si m-am indreptat catre AJOFM .Aici am intampinat urmatoarele probleme:
-dupa ce mi-i s-a intocmit si incheiat dosarul mi-i s-a mai solicitat adeverinta de la un vechi loc de munca"daca firma mai exista" pentru a-mi mai face o recalculare atat ca suma de indemnizatie cat si ca numar de luni(adica sa-mi mai adauge trei luni si cateva sute de lei)
-am dus aceasta adeverinta ,desi aveam si carte de munca cu toate inregistrarile ,asa ca ,teoretic nu am inteles de ce eram conditionata de aceasta adeverinta pentru a-mi adauga cateva luni si acteva sute de lei,dar...nu am primit nici un raspuns la cererea mea.Dupa o luna de zile m-am interesat din nou de soarta dosarului meu de somaj si am descoperit ca dna care mi-a incehiat dosarul a ratacit adeverinta=D>.Am decis sa nu mai comnetez si sa-mi fac alta adeverinta pe care sa o duc la registratura .Am inregistrat-o acolo si astept raspuns din nou.
-problema numarul doi ,si cea mai importanta ,am descoperit ca in carnetul de evidenta si in baza de date a AJOFM eu figurez cu ocupatia de "vanzatoare" desi din anul 2004 pana in 2012 am ocupat pozitia de manager de magazin si director de magazin.Am rugat-o pe dna care mi-a intocmit dosarul sa corecteze ce este de corectat,aceasta m-a refuzat ,mentionand ca acest dosar este acceptat de sistem si nu mai poate face nici o corectura.
Ce ma sfatuiti sa fac,in conditiile in care in fiecare luna cand ma duc la vizat sunt repartizata pe posturi de vanzatoare,repartitie pe care daca eu o refuz imi pierd somajul?
Va multumesc!
Inainte de CIC am avut CIM pe perioada nedeterminata ,nici acum nu se schimba CIM ci vor sa semnez un act aditional.
Mai am o intrebare.Am citit in CODUL MUNCII ca angajatorul nu are voie sa concedieze o femeie care alapteaza,eu inca alaptez ,desi copilul implineste doi ani..si poate o voi mai face mult timp,se aplica legea in acest caz?